Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zamanı unutturan parkur

Zamanı unutturan parkur

​Selçuk Efes Ultra Maratonu ilk kez 18 Mart Cumartesi günü düzenlendi. Maratona katılan sporcuların ortak dileğiyse bir kez daha Selçuk’ta koşmak.

  • Ege Postası
  • 21.03.2017 - 17:19

Renkli görüntülere sahne olan Ultra maratona 5 ülke ve 26 şehirden 600 sporcu katıldı. 10, 20, 50 km’lik parkurlar halinde koşulan maratonda sporcular farklı yaş kategorilerinde yarıştı. Selçuk’un tarihi ve doğal yapısından etkilendiklerini de belirten sporcular Selçuk Efes Ultra Maratonu’nun bir koşu geleneği haline geleceğini belirttiler. 

İstanbul’dan katılarak genel erkekler sıralamasında ipi göğüsleyen Murat Kurtak 55 km deneyimini ilk kez Selçuk’ta yaşadığını belirterek;  “ Daha önce maraton ve yarı maratonlar koşmuştum, ama ilk defa bu kadar uzun mesafeli bir koşuya katılıyorum. Parkur çok güzeldi bir tarafı mavi, bir tarafı yeşil. Selçuk’ta tarihi eserler içerisinde koşmak benim için büyük bir onurdu” dedi. Organizasyon ile su istasyonları başta olmak üzere tüm detayların en iyi şekilde düşünüldüğünü söyleyen Kurtak; “Çok güzel bir organizasyondu.  Organizasyonun hiçbir aşamasında sıkıntı yaşamadık. Önümüzdeki yıl hedefimiz dereceyi biraz daha geliştirmek için daha çok çalışmaya gayret edeceğiz. Kentin tarihini hayranlıkla izledik. Selçuk çok güzel bir şehir, çok beğendik. Önümüzdeki yıl eşimle birlikte geleceğim” dedi.

Selçuk Efes Ultra Maratonu’na katılan ve birinci gelen Milli Atlet İpek Öztosun ise maraton kapsamında koştuğu parkurun kendisi için en zevkli parkurlardan biri olduğunu belirterek; “ Benim asıl branşım triatlon.  Bugün de burada 20 Km parkurunda birinci oldum. Benim koştuğum en zevkli parkurlardan biriydi. 1 saat 53 dakikada bitirdim ama zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Çok az saate baktım. Koşarak bir kez daha burayı keşfetmek, bu parkurda yarışmak çok zevkliydi. Önümüzdeki yıl tekrar katılmak istediğini belirten milli atlet organizasyona verdiği destekten ötürü Selçuk Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.