Dolar 32,5929
%0.25
Euro 34,7927
%0.37
Altın 2.414,690
%-0.75
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zamansız eserler Ekol Sanat'ta

Zamansız eserler Ekol Sanat'ta

Ekol Sanat Galerisi, İzmirli sanatçılar heykeltıraş Ozan Oganer ile ressam Bahar Oganer'in 'Zamansız' adlı sergisini İzmirli sanatseverlerle buluşturdu. 

  • Ege Postası
  • 18.02.2017 - 13:21

İzmir'de Ekol Sanat Galerisi'nde, birlikte ilk sergilerini açan Oganer çiftinin 40 eserden oluşan resim ve heykel sergisi beğeni topladı. Sergi açılışında konuşan Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, "Türk resim sanatının önemli temsilcilerini İzmir halkının beğenisine sunmaya devam ediyoruz. Bugünkü sergimizde yeni neslin önemli isimleri, yükselen trendleri ressam Bahar Oganer ve heykeltıraş Ozan Oganer'i İzmirli sanatseverlerle buluşturuyoruz. İki ayrı disiplin resim ve heykel sergisi bir arada. Bahar Hanım genç bir ressam olmasına rağmen Türk resminde önemli bir yer edindi. 10 sene sonra daha farklı bir yerde olacağını düşünüyorum. Ozan Oganer de malzemeyi farklı kullanarak eserler ortaya çıkartan bir sanatçı. Eserlerinde danteli bir malzeme olarak kullanan tek heykeltıraş. Malzemede yarattığı fark çok önemli. Türkiye'nin çok önemli heykeltıraşlarından birisi" dedi. 

İzmir'de birlikte ilk kişisel sergilerini açan Oganer çifti Ekol Sanat Galerisi'nde bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, "Dr. Mehmet Baz ve Eşi Figen Baz her türlü konuda bizimle yakından ilgilendi. Normalde bir galeride sergi açacağınız zaman sizin çok fazla müdahalede bulunmanıza izin vermezler. Ekol Sanat Galerisi'nde 'Biz şöyle bir şey yapsak nasıl olur' diye öneride bulunduğumuzda hemen yerine getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Heykeltıraş Ozan Oganer üniversiteden mezun olduktan sonra birkaç sergi açtığını belirterek, "O dönemde heykele olan ilgi azdı. Resim daha kolay kabul ediliyordu. Türkiye'de heykel kültürü geç gelişti. Paris Cite Res Arts İKSV'den teklif geldikten sonra eşimle birlikte Paris'e gittik. Paris'te bir sokakta Fransız gelinliklerini asmışlar. Onlar orada sert bir şekilde duruyorken evlerimizdeki danteller aklıma geldi. Heykellerde dantel kullanma fikri buradan çıktı" dedi. 

Genellikle tuval üzerine akrilik eserlerle çalıştığını belirten Ressam Bahar Oganer de "Eserlerimde bir yalnızlık vurgusu var. Bu birazda benim kendi iç dünyamla ilgili. Serginin isminin zamansız olmasının nedeni bir çok dönemden işlerimizi bir araya getirmemizden dolayıdır. Zamansız dan kastımız her zamanı kastetmek istememizdendir" diye konuştu.

Sergi 17 Mart'a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.