Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zap’ta büyük terör operasyonu

Zap’ta büyük terör operasyonu

Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde terör örgütü PKK’ya karşı, komando birliklerinin katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Komandolar, 2008’de de Zap’ta operasyonlar düzenlemiş, bölgedeki PKK kamplarını imha etmişti

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 06:44

Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde terör örgütü PKK’ya karşı, komando birliklerinin katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Komandolar, 2008’de de Zap’ta operasyonlar düzenlemiş, bölgedeki PKK kamplarını imha etmişti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde büyük bir terör operasyonu başlattı. Komando birliklerinin katıldığı operasyonun amacının son günlerde Zap bölgesinde yoğun hareketlilikleri gözlenen ve saldırı hazırlığı içinde olan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek, sınır güvenliğini ve Kuzey Irak’ta Türk askerinin bulunduğu üs bölgelerine ulaşan geçiş yollarının güvenliğini sağlamak olduğu belirtildi. 16 Ekim’de 4 askerin şehit olduğu operasyonda 21 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin güneybatısında ve sınırın diğer tarafında yer alan Zap bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon başlatıldı. TSK tarafından 16 Ekim’de bölgede 2 askerin şehit olduğu olayla ilgili yapılan bilgilendirmede askerlerin Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde şehit düştüğü belirtilmişti. Bu ifadeler Zap bölgesinde bir operasyonun başladığı olarak değerlendirildi.

Hedef yol güvenliği

Hava destekli operasyonun amacının son günlerde Zap bölgesinde yoğun hareketlilikleri gözlenen ve saldırı hazırlığı içinde olan PKK’lı teröristler etkisiz hale getirmek, sınır güvenliğini ve Kuzey Irak’ta Türk askerinin bulunduğu üs bölgelerine ulaşan yolların güvenliğini sağlamak olduğu belirtildi.

Komando birliklerinin katıldığı operasyonda PKK’lı teröristler tarafından daha önce yola döşedikleri el yapımı patlatıcının infilak ettirilmesi ve sonrasında çıkan 2 asker şehit olurken 2’i ağır 3 asker yaralanmıştı. Çatışma sonrası, Zap bölgesine Hava Kuvvetleri ile düzenlenen hava harekatında 6, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA( ile 2 olmak üzere 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Yine 16 Ekim’de PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen ikinci saldırıda ise el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve çıkan çatışma sonucunda 2 asker daha şehit olurken 1’i ağır olmak üzere 3 asker de yaralandı.

21 terörist öldürüldü

Çatışma sonrası Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtında 8 terörist daha etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyona ilişkin yapılan son bilgilendirmede ise Zap bölgesinde devam eden hava destekli operasyon esnasında, keşif ve gözetleme vasıtaları ile operasyon birliklerine saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen silahlı 5 teröristin düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hale getirildiği ve bir Doçka uçaksavar makineli tüfeğin imha edildiği belirtildi. Böylece 16 Ekim tarihinden itibaren bugüne Zap bölgesinde düzenlenen hava destekli operasyonda 21 terörist etkisiz hale getirildi.

2008’de girilmişti 

Zap bölgesine, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından en son 2008 yılında başlatılan ‘Güneş Harekâtı’ ile girilmişti. Çukurca Ana Üs Bölgesi’nden hareket eden özel kuvvetler, helikopterlerle Zap kampına yakın noktalara helikopterlerle bırakılmıştı. ‘Güneş Harekâtı’nda bölgedeki PKK kampları imha edilmişti. 

PKK’lı teröristlere erzak taşıyan işbirlikçi öldü

Tunceli’de PKK’lılaraerzak götüren işbirlikçi, çıkan çatışmada iki ateş arasında kalıp öldü. Bir işbirlikçi ile 2 PKK’lı kaçtı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre kentte teröristlerin bulunması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülüyor. İl JandarmaKomutanlığı’nca Ovacık ilçesi kırsalında 17 Ekim’de operasyon başlatıldığı bildirilen açıklamada bir grup PKK terör örgütü mensubunun erzak temin ederken görüldüğü belirtildi. Burada güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada teröristlere malzeme temin eden bir işbirlikçi, iki ateş arasında kalarak öldü. Bir işbirlikçi ile 2 PKK’lı terörist ise olay yerinden kaçtı.

- Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ise PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan 100 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanan el yapımı patlayıcı imha edildi.

- Van’ın İpekyolu ilçesinde de polis metruk bir binada arama yaptı. Aramada 1 adet Kalaşnikof ile 330 fişek ele geçirildi. PKK’lı teröristlere ait olduğu belirtilen malzemelerle ilgili soruşturma sürüyor.

- Siirt’in Şirvan ilçesinde de 14 Ekim’de askerleri taşıyan sivil araca yönelik saldırının ardından operasyon başlatıldı. Operasyonda 16 Ekim’de 3 kişilik terörist grupla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir PKK’lı öldürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.