Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zehir tacirine karşı ‘Narko Mobil’ hattı

Zehir tacirine karşı ‘Narko Mobil’ hattı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadelede yeni bir dönem başlattı. Whatsapp ihbar hattıyla vatandaş desteği sağlandı. Böylece son bir haftada 22 operasyonda 43 kişi yakalandı, 10'u tutuklandı. Bayraklı'da ise 4 kilo 230 gram bonzai ele geçirildi. Bir haftada 22 operasyon: 10 tutuklama

  • Ege Postası
  • 08.10.2017 - 12:21

Yaptığı art arda baskınlarla zehir tacirlerine darbeler indiren müdürlük, kurduğu Narko Mobil Whatsapp İhbar Hattı'yla bundan böyle vatandaşın da desteğini almaya başladı. Bulunduğu bölgede uyuşturucu ticareti tespit eden vatandaşlar kimlikleri gizli kalmak kaydıyla ihbar hattına gönderdiği fotoğraf ve bilgilerle polise destek oldu. Narkotik ekiplerinin bu kapsamda son 1 haftada gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda ele geçirilen çok sayıda uyuşturucu maddede vatandaşlardan gelen fotoğraf ve ihbarlar da büyük katkı sağladı.

42 KİŞİ YAKALANDI

Narkotik Şube Müdürlüğü son bir haftada aralarında okul çevrelerinin de bulunduğu 15 ayrı adrese gerçekleştirdiği 22 operasyonla zehir tacirlerine ağır darbe vurdu. Buca, Balçova, Bayraklı, Çiğli, Konak ve Karabağlar'da yapılan operasyonlarda 42 şüpheli kişi yakalandı. Çalışmalar kapsamında satışa hazır hale getirilmiş, şeffaf poşet ve kağıtlara sarılı halde 19 bin gram esrar, 4 bin 500 gram bonzai, 510 gram metamfetamin, 170 adet ecstasy, 20 gram eroin, 10 adet sentetik ecza ile 5 gram kokainin yanı sıra 1 adet hassas terazi bulundu, bir ruhsatsız tabanca ve 56 tabanca fişeği ele geçirildi. Şüphelilerden 10'u tutuklandı. 

Emniyetten operasyonlara ilişkin yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın yoğun desteği ve bilgi paylaşımı yapan vatandaşlarımızın kimliklerinin hiçbir suretle deşifre edilmeyeceği, yeni kurulan WhatsApp Uyuşturucu İhbar Hattımıza (0552 155 3535) gelecek olan ihbarlar ile tam saha çalışmalarımızla İzmir ilinde tek sokak satıcısı kalmayıncaya dek kararlılıkla bu mücadelemiz devam edecektir" denildi.

ORMANDA BONZAİ

Öte yandan İzmir'in Bayraklı ilçesinde ormanlık alanda 4 kilo 230 gram bonzai ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı ilçe merkezi ile Gümüşpala Semti arasında kalan ormanlık alanda yaptıkları kontrollerde orman arazisine gizlenmiş 4 kilo 230 gram bonzai ele geçirdi. Ekipler, uyuşturucuyu bırakan şüphelilerin tespiti ve yakalanmaları için çalışma başlattı. 

NASIL İŞLİYOR'

Narkotik Şube Müdürlüğü'nün zehir tacirlerine yönelik operasyonlarında büyük katkı sağlayacak, "0552 155 35 35" özel numaralı Narko Mobil Whatsapp İhbar Hattı şöyle çalışıyor;

-Bulunduğu yerde uyuşturucu satıcısı, içicisi gören vatandaşlar whatsapp hattından adres ya da konumunu atarak konu hakkında bilgilendirmede bulunabilecek.

-Narkotik Şube Müdürlüğü'nde sadece bu hat için 7 gün 24 saat olarak görevlendirilen santral operatörü, bilgiyi hızlı bir şekilde bölgedeki en yakın narko time gönderecek.

- Duyarlı vatandaşın güvenliği için, kimlik bilgileri gizlenecek. Vatandaş hiçbir şekilde mahkemeye tanık olarak çağrılmayacak.

- Vatandaşlar ihbarlarını ses kaydı, fotoğraf, video ve yazı olarak gönderebilir.

- İhbar hattı sadece ses kaydı, fotoğraf, video ve yazıya açık olacak. Hattın meşgul olmaması için numara telefon çağrılarına kapalı olacak. (Ajanslar)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.