Dolar 32,5332
%-0.04
Euro 34,8042
%-0.18
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ziraatçiler teröre karşı yürüdü

Ziraatçiler teröre karşı yürüdü

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi'nin tarım öğretiminin 171'inci yılı nedeniyle organize edilen "Tarım Haftası 2017" etkinlikleri açılışı, 'Tarım Korteji Yürüyüşü' ile başladı. Korteje katılanlar "Geçmiş Olsun İzmir", "Yılmayacağız" yazılı pankart taşıdı.

  • Ege Postası
  • 08.01.2017 - 17:18

ZMO İzmir Şubesi'nin organize ettiği etkinlik kapsamında Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan oda üyeleri, çiftçiler ve akademisyenler Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle kortej "Geçmiş Olsun İzmir" "Yılmayacağız" yazılı pankart taşıdı. Etkinliğe oda üyelerinin yanı sıra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, çiftçiler, Bornova Ziraat Odası, Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, İzmir Kent Konseyi Yürütme kurulu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen, TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Turhan Tuncer katıldı. Yürüyüşe, traktörleriyle gelen bazı çiftçiler de destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan ZMO İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Tarım Korteji'nin tarımsal öğretimin başlangıcı olan 10 Ocak 1846'nın 171'inci yılı nedeniyle düzenlenen Tarım Haftası'nın açılış etkinliği olduğunu söyledi. Kortejin aynı zamanda teröre karşı geleceğe sahip çıkmak için yürüdüğünü aktaran Çiftçi, "Bizi evlerimize hapsetmeye çalışan, yaşamdan koparmaya çalışan, yaşam hakkımıza saldıran teröre karşıda yürüdük. Dostluk dayanışma kardeşlik ve bir arada yaşama irademizi ortaya koymak için yürüdük. Aynı zamanda hukuksuz OHAL uygulamalarına karşı da yürüdük. Bu yürüyüşte bizimle olduğunuz için teşekkür ederim. Biz bu zor günleri birlikte dayanışma içerisinde sokaktan yaşamdan kopmadan birlik ve dayanışma içerisinde aşacağız. Terör saldırılarında yitirdiğimiz yurttaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyor onları saygıyla anıyorum. Terör ve şiddet ortamının sona ermesini diliyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.