Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zırhlı araçların üzerinde ABD bayrağı

Zırhlı araçların üzerinde ABD bayrağı

Suriye'deki Kürt internet sitelerinde bölgede bulunan ABD askerlerinin görüntüleri yayımlandı.

  • Ege Postası
  • 02.03.2017 - 14:19

Menbiç'in kuzeyinde konuşlanan ABD Ordusu'na ait zırhlı araçların üzerinde ABD bayrakları olduğu görüldü. Öte yandan YPG ve ÖSO arasında çatışmaların yaşandığı köylerin Rusya arabuluculuğunda Suriye hükümetine bırakılması kararlaştırıldı.

El Bab operasyonundan sonra gözlerin çevrildiği ve Türkiye'nin YPG güçlerinin çıkmasını istediği Menbiç'in güney batısında dün Türk Silahlı Kuvvetleri destekli ÖSO ile Demokratik Suriye Güçleri arasında çatışmalar çıktığı haberleri geldi. Kürt internet sitelerindeki haberlere göre Gorhiko, Holaşh ve Kalide köylerindeki çatışmalar dün gece geç saatlere kadar devam ederken, ABD Ordusu'na ait zırhlı araçlarında Menbiç'in kuzeyinde konuşlandı. Daha önce Menbiç'in koalisyon güçlerinin koruması altında olduğunu ve buraya yönelik saldırılara izin vermeyeceğini belirten ABD askerleri, Menbiç'in kuzeyindeki Salur Çayı yakınlarında zırhlı araçlarını konuşlandırdı. ABD askerlerinin kritik noktalarda bayraklarını çektikleri zırhlı araçlarının görüntüleri ortaya çıktı.

Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden YPG'li Şervan Derviş, Menbiç’in kuzeyinde konuşlanmış ABD askerleri bulunduğunu, bunların şehre girip çıktıklarını ve tüm gelişmelerden haberdar olduklarını belirterek, "Durumlarını netleştirmelerini bekliyoruz" dedi. Menbiç'in DEAŞ'tan kurtarıp sivil bir iradeye teslim ettiklerini de iddia eden Derviş, şunları söyledi:

"Şu an kentte yüzbinlerce insan yaşıyor ve son birkaç ay içinde de El Bab ve çevresinden onbinlerce insan, güvenlik ve istikrara dayanarak buraya sığındı. Daha önce de belirttiğim gibi, saldıranlar biz değiliz, böyle bir planımız da yok. Sadece kendimizi savunuyoruz. Türkiye için düşman bir güç değiliz, onlarla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ve onlar için bir tehdit oluşturmuyoruz."

RUSYA DEVREYE GİRDİ O KÖYLER SURİYE HÜKÜMETİNE BIRAKILDI

Reuters'ın haberine göre terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ve Türkiye destekli ÖSO arasında çatışmaya sahne olan köylerin Rusya arabulucuğunda Suriye hükümetinin kontrolüne bırakılması kararlaştırıldı. Yapılan açıklamada Menbiç'in batısında yer alan köylerin son günlerde Türkiye destekli güçler ve Menbiç Askeri Konseyi arasında çatışmaların odak noktasını oluşturduğu bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.