Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık Bakanı Melis'i pazartesi'ye bıraktı

Sağlık Bakanı Melis'i pazartesi'ye bıraktı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 12 günün ardından 100 bin liranın pazartesi gönderileceğini söyledi. Baba Akbaş, 'Vakit yok. Bakanlık işi uzatmaya mı çalışıyor'' diye tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 27.10.2013 - 13:24
İZMİR- Zamanla yarışan lösemi hastası Melis Akbaş'a uygun kemik iliğinin bulunabilmesi için gerekli olan 100 bin liralık ödenek pazartesiye kaldı. Aydınlık gazetesinin haberine göre Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önceki gün Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kemik iliği bekleyen 7 yaşındaki Melis'le ilgili de açıklamalarda bulundu.
1 ay içinde nakil olmalı
Melis'in doktorları, 1 ay içinde kemik iliği naklinin olması gerektiğini söylüyor. Bugüne kadar 5 bini aşkın kan örneği toplandı. Verilen kanların doku uyumu için labarotuvar ortamında incelenmesi gerekiyor.

'Bakanlık işi uzatıyor'
Ödenek sıkıntısı nedeniyle henüz 1 tüp bile analiz edilemedi. 13 Ekim'de kemik iliği ihtiyacının basına yansıması üzerine, Melis'le ilgileneceğini söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise aradan geçen 12 günün ardından gerekli olan 100 bin liralık ödeneğin pazartesi günü İstanbul Üniversitesi'ne gönderileceğini söyledi. Türkiye'de biri İstanbul Üniversitesi diğeri Ankara Üniversitesi olmak üzere 2 merkez doku uyumu için analiz yapıyor. Uzmanlar, 1 tüp kanın analizinin 1 ila 6 hafta süreceğini, bunun için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
Ege Üniversitesi'nde tedavisi devam eden Melis'in babası Bahadır Akbaş, Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. Akbaş, "Kimsenin bizi arayıp da bilgi verdiği yok. Melis'e en kısa zamanda müdahale edilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı işi uzatmaya mı çalışıyo? Neden harekete geçmiyorlar... Ödenek çıktıktan sonra doku analizleri de zaman alacak. Bizim bekleyecek vaktimiz yok" diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.