Dolar 34,1716
%0.03
Euro 38,1381
%-0.07
Altın 2.914,420
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TAEK: Ölçüm istasyonu kuruldu

TAEK: Ölçüm istasyonu kuruldu

TAEK kendilerine ait resmi site www.taek.gov.tr’de yayınladıkları basın açıklaması ile İzmir’in Çernobili olarak adlandırılan ‘nükleer çöplük’te önemli bir hamle yaptıklarını açıkladılar.

  • Ege Postası
  • 12.12.2012 - 16:22
 İZMİR -Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, ‘İzmir’in Çernobili’ olarak tanımlanan rakyoaktif atık dolu alana ölçüm istasyonu kurdu. Kurum kendilerine ait resmi site www.taek.gov.tr’de yayınladıkları basın açıklaması ile ‘nükleer çöplük’te önemli bir hamle yaptıklarını açıkladılar. Kurum resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Aslan Avcı Döküm’e ait araziye ‘kamuoyunda oluşan hassasiyeti dikkate alarak’ ölçüm istasyonu kurulduğunu duyurdu.

TAEK’ten yapılan açıklamada ‘fabrika sahası dışında radyasyon seviyeleri önceki açıklamalarla uyumlu’ ibaresi dikkat çekerken şu ifadeler yer aldı;
“İzmir İli Gaziemir İlçesi Emrez Mahallesinde bulunan atıl durumdaki Aslan Avcı Döküm Sanayi ve T.A.Ş. firmasına ait kurşun döküm fabrikası ile ilgili olarak bir süredir yazılı ve görsel basında yer alan haberler kamuoyunun malumudur.

Konu ile ilgili kamuoyunda oluşan hassasiyet dikkate alınarak, 11 Aralık 2012 tarihinde adı geçen fabrika sahasının girişine çevresel radyasyon izleme sistemimizin parçası olarak bir radyasyon ölçüm istasyonu kurulmuş olup, otomatik olarak yapılan ölçüm sonuçları Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezimize anlık olarak iletilmektedir.

Söz konusu ölçüm istasyonundan alınan veriler Kurumsal websitemizde (www.taek.gov.tr) yayınlanmaktadır. Alınan ölçüm değerlerinde, fabrika sahası dışındaki radyasyon seviyelerine ilişkin önceki açıklamalarımızla uyumlu olarak herhangi bir anormallik gözlenmemektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.