Dolar 34,1715
%-0.1
Euro 37,8969
%0.32
Altın 2.922,140
%-0.25
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TMMOB ve CHP bir araya geldi

TMMOB ve CHP bir araya geldi

Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) CHP'li vekiller ile bir araya geldi.CHP İzmir Milletvekilleri Ankara’da yapılacak iki günlük kamp öncesi kentin meslek odalarının nabzını tuttu, yerel ve genel ölçekli önerilerini dinlemiş oldu. Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılması planlanan Şirinyer Projesi ise toplantıya damgasını vurdu. TMMOB’lu yöneticilerin toplantıda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Şirinyer’de protokol imza töreninde kullandığı ‘dedikodu yapanlar’ sözünün kendilerinin üzdüğünü, yaralandıklarını dile getirdikleri öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2012 - 10:31
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) toplantısını gerçekleştirdi. Birlik toplantının ardından CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Erdal Aksünger ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i temsilen İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar ile bir araya geldi.CHP’li vekiller Ankara’da yapılacak iki günlük kamp öncesi kentin meslek odalarının nabzını tuttu, yerel ve genel ölçekli önerilerini dinledi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Ferdan Çiftçi başkanlığındaki toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Toplantıda ilk olarak ülke genelinde yaşananların değerlendirildiği barış demokrasi ve adalet kavramlarının masaya yatırıldığı öğrenildi. Yerelde yaşanan aksaklıların giderilmesini isteyen TMMOB’lu yöneticiler belediyelerin proje ve planlarını kendileri ile paylaşmaları gerektiğini vekillere ilettiler. Kentsel Dönüşüm Yasası’nın önemine değinen yetkililerin süreçte kendilerine daha fazla danışılması gerektiğini ifade ettikleri öğrenildi. TMMOB’lu yetkililer söylemlerinin ve aldıkları kararların meclise vekiller aracılığı lle taşınmasını istediler.

 MANİSA VE BALIKESİR ÖRNEĞİ

TMMOB yetkililerinin toplantıda Bakanlığın yaptığı yönetmelik değişikliği ile  İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Temmuz toplantısında kabul edilen "İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği`` ile TMMOB'a bağlı odaların ciddi şekilde olumsuz etkilendiğini, kamusal denetim adına yapılan proje denetimleri sayısında önemli oranda azalışlar olduğunu dile getirdikleri öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin kararı tekrardan gözden geçirmesini isteyen oda başkanlarının bu konuda Manisa ve Balıkesir Büyükşehir Belediyelerini örnek gösterdikleri ifade edildi.

ÇAM VE AKSÜNGER’DEN KOORDİNASYON VURGUSU

CHP İzmir Milletvekili  Musa Çam’ın,TMMOB ile yerel yönetimler arasındaki ilişkiyi gündeme getirdiği, TMMOB’nin almış olduğu kararlar ve tavırlarının CHP ile bağdaştığının altını çizdiği aldıkları kararların yerel yönetimlere yön vermesi gerektiğinin altını çizdiği öğrenildi.Bir diğer vekil Erdal Aksünger’in ise, TMMOB’nin kararlarının partinin Bilim Kültür Platformu’nda değerlendirilmesi gerektiğini söylediği Ak Parti’nin çıkardığı yasalara karşı birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Vekiller koordine eksikliğinin bulunduğunu ve bir an önce giderilmesi konusunda TMMOB yöneticileri ile fikir birliğine vardı.

KOCAOĞLU’NA SİTEMLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılması planlanan Şirinyer Projesi ise toplantıya damgasını vurdu. TMMOB’lu yöneticilerin toplantıda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu’nun Şirinyer’de protokol imza töreninde kullandığı ‘dedikodu yapanlar’ sözünün kendilerinin üzdüğünü, yaralandıklarını dile getirdikleri ve CHP’li vekillere, “ AVM planlarda yazmaz. Ticaret alanı olarak yer alır. Bunun ne olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi bizle bilgi paylaşmadı. Bizle görüşmeden paylaşmadan projeyi askıya çıkardı. Bu uygulamanın sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile ne kadar uyuyor. İletişim sürecini güçlendirmemiz lazım. Özellikle açıklamalar yaparken kurduğumuz cümlelere dikkat etmeliyiz. Bilime danışmak bu kadar zor mu'” dedikleri öğrenildi.

NE OLMUŞTU

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, hazırlanan yeni projenin alanı halkın ortak kullanım alanı olmaktan çıkartıp Alış veriş merkezi haline getireceği, bölgenin yapılaşması nedeniyle bu yükü kaldıramayacağını ileri sürmüş, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/5000'lik planın askı süresi bitmeden protokol imzalanmasını eleştirmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise düzenlenen protokol imza töreninde, ‘AVM iddialarını kesin bir dille reddetmişti.Kocaoğlu törende “Bu manipülasyonlar, dekikoduların devam etmesi kente ve ülkeye zarar veriyor. Artık çamur at izi kalsın mantığı oluyor. O dedikoducular utanma duyguları proje bittiğinde halen kalıyorsa utanacaklar” demişti 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.