Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin 'AK Kampı' başladı

AK Parti'nin 'AK Kampı' başladı

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen “İzmir Teşkilat İçi Eğitim Programı” start aldı. İlk gün toplantısında konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşmalarında önemli mesajlar verdi. Günay’ın hedefinde son İzmir ziyaretinde olduğu gibi yine yerel yönetimler vardı. Günay, “Korkunun ecele faydası yok. Mart 2014 geliyor. Siyasi polemikler üzerinden siyaset yapanlar, İzmir’i en bakımsız şehir konumuna getirenler Mart 2014’de sandık dibinde kalacaklar. Sonra alt yapı nasıl olur, kentsel dönüşüm nasıl olur hep beraber göreceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2013 - 17:00

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen “İzmir Teşkilat İçi Eğitim Programı” start aldı. Pine Bay Holiday Resort Otel’de gerçekleşen kamp iki gün sürecek. Toplamda 644 partilinin yer alacağı kampın ilk günkü mesaisinde AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcıları Mahmut Göksu,Mehmet Sekmen AK Parti İzmir İl Koordinatörü TBMM Çevre Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Ege Bölge Koordinatörü Sakarya Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Hasan Ali Çelik,İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları, il ve ilçe yürütme kurulları ile meclis üyeleri yer aldı. 

GÖKSU VE KAYA'DAN 45'ER DAKİKALIK SUNUM
Basına açık ilk bölümde İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğluve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşma yaptı. Basına kapalı bölümde ise Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, 'teşkilat yapısı' İzmir İl Koordinatörü TBMM Çevre Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya, 'teşkilatta toplantılar ve koordinasyonun önemi' Akademisyen Dr. Şaban Kızıldağ ise, 'etkili iletişim ve motivasyon' başlıkları altında 45'er dakikalık sunumlar gerçekleştirdiler. 

BAYRAKLI KRİZİ
Kampa Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) tarafından görevden alınacağı iddia edilen Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’de katıldı. Hafta içi MKYK toplantısında durumunun netleşeceği söylenen Seyitler’le ilgili bir karar alınmadığı öğrenildi.Bu arada Seyiler tarafından görevden  alınan Ercan Cömert ve Seyhan
 Ceylan'ın kampa gelmesi kriz yarattı.Toplantıya yürütme kurulunda olmayan yöneticilerin katılması söz konusu olmadığı için,  İl yöneticisi İzzettin Mizan'la birlikte verilen arada yemek yiyen Ceylan ve Cömert'e Seyitler'in ekibi tepki gösterdi. Durum İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'ya iletilirken, Kaya'nın konuya hemen müdahale ettiği ve iki yöneticinin kampı terk etmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.




 AKAY İYİ BİR TEŞKİLAT VE TEŞKİLATÇIYI ANLATTI
Kampın ilk günkü toplantısının  açılış konuşmasını AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay yaptı. Konuşmasını iyi bir teşkilat ve iyi bir teşkilatçı nasıl olması gerektiği yönünde yapan Akay, “ Güçlü bir teşkilat olmak için teşkilatçının geleceği öngörebilen strateji belirleyen olayları iyi okuyup yorumlamayı yapabilen  engin bilgiye sahip olması gerek. Teşkilatçı ülke menfaatini kişisel menfaatinin üstünde tutmalıdır. Planlama, organizasyon, yönetme ve kontrol iyi bir teşkilatın olmazsa olmazlarıdır. Teşkilat planlarının uygulanması için iyi bir organizasyon yönetimine ihtiyaç vardır. Doğru stratejiler ve kolektif akıl bizleri başarılı kılan en büyük etkenlerdir. Siyasette teşkilat bütünü oluşturan unsurların en büyüğüdür. Kısır çekişme makam mevki kavgasını girişmediğimiz için bugünlere geldik. Kavgadan gürültüden uzak samimiyetle sadece Hakk’ın ve halkın rızasını gözeterek hareket ediyoruz. Başbakanımızın dediği gibi, “Örgütlü bir teşkilat, en büyük güçtür. Onun önünde hiçbir şey duramaz.” Eğer bunu başarabiliyorsanız, yaptığınız hizmetleri en ücra köşeye kadar ulaştırma imkanını yakalarsınız. Bizler burada aldığımız eğitimlerle daha donanımlı, daha proaktif hale gelecek ve teşkilat çalışmalarında maksimum seviyeye yükselerek, hedeflerimize ulaşma yönünde daha hızlı ilerleme imkanı bulabileceğiz” dedi.

 “İZMİR DURMAK DEĞİL KOŞMAK İSTİYOR VE BİZİ BEKLİYOR”
İzmir’de başarıya ulaşmak adına maksimum çalışacaklarının altını çizen Akay, “ Bu doğrultuda teşkilattan beklentim büyük. Durmadan dinlenmeden gece gündüz çalışarak İzmir’i hak ettiği yerel yönetimlere kavuşturacağız. Dava arkadaşlığın yol arkadaşlığın tadı birlikteliğin baki olması ile çıkar. AK Parti İzmir’de hizmet siyaseti yapmaktadır. İzmir’in daha kalkınmış bir şehir olması için İzmirlilerin daha mutlu olabilmesi için çalışıyoruz. Kentimiz yeni yatırımlara kavuşuyor. İzmir’in ertelenmiş taleplerini hasretlerini iyi biliyoruz. İzmirli mazeret istemiyor.Hizmet istiyor.  AK Partinin kadrolarıyla buluşmak istiyor. İzmir durmak değil koşmak istiyor ve bizi bekliyor” diye konuştu.  

 SOYLU: İZMİR SİYASETİN GÖNÜLGAHIDIR
“Hizmet meşalesini İzmir’e dikmek için inanç birlikteliğinde olan AK Parti İzmir Teşkilatını selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “İzmir Türk siyasetinin gönülgahıdır. Temel değerlerin beslendiği en önemli alanlarındandır. Çekici gücüdür” dedi.

 “İÇERDE YENİLEŞME DIŞTA ETKİ ALANI GENİŞLEDİ”
Parti olarak yarını 1o yıl sonrayı 100 yıl sonrayı planlamaları gerektiğini ifade eden Soylu, AK Parti iktidarında ülkede gerçekleşen değişimlere değinerek, “ 21. yüzyıla Türkiye iki temel anlayışla başladı. Birincisi içerde yenileşme hareketi…AK Partiyle birlikte Türkiye yenileşme hareketinin içinde... İkincisi ise etki alanını genişletmekte. Afrika’dan Çin’e Balkanlar’dan Amerika’ya kadar...” dedi.

 ZİHNİYET DEĞİŞİMİNİ DEPREM ÖRNEĞİYLE ANLATTI
Türkiye’de AK Parti iktidarıyla zihniyet değişimi yaşandığını belirten Soylu, yaşanan değişimleri 1999 Gölcük ve 2011 Van depremindeki izlenimlerini aktararak anlattı ve şunları söyledi; “ Marmara Depremi olduktan sonra bölgeye gittim. Devlet itibarını yitirmişti. Günlerce insanlar  sağda solda kaldı.Yatacak yer bulamadı. Acı bir tablo vardı. Ne Cumhurbaşkanı ne de Başbakan’ın konuyla ilgili en ufak bilgisi yoktu çünkü devlet yoktu. Geçen yıllarda ne olabilirdi ki ne değişebilirdi. Van’daki deprem bizi yeniden sınava soktu. Türkiye’nin itibarı ayağa kalkacak mıydı'Gittim gördüm. O sınavda Türkiye bir şey haykırdı. Zihniyet dönüşümü. Belleklere kazındı.Artık Türkiye eski Türkiye değildi. Esas itibariyle yapılan insan onurunu en üst düzeyde tutmak adına dün çaresiz kalan devletin şefkat elini Yalova’da göremeyenlere ‘hayır’ yalnız değilsiniz diyen, devletin itibarı bu enkazın altında kalmayacak diye belleklere kazıdı…Bir şey daha enkazın altındaydı. Hayaller…Çocuklara sordum. Hepsi ne olmak istediğini söyledi. 240 bin insana sağlık bakanlığı evinde hizmet veriyor. Devlet sıcak elini hissettiriyor. Bugün milletin verdiği oyla birlikte Türkiye’yi dönüştürdünüz. Dünya’daki hiçbir değişimi kimse bizim cebimize koymaz. Bunlar ötekileştirmeyerek kimseyi küçük görmeyerek başarıldı. Bugün adaletini bütün topraklara ulaştırmak isteyen bir Türkiye var. Bu salondaki insanlar gelecek yılların alt yapısıdır. Öyle bir temel atıldı ki 10 yılda. Türkiye büyük demokrasi devrimini Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte gerçekleştirmiştir”

 “DÜN MENDERES’İ ALDINIZ AMA…”
Türkiye’de geçmiş yıllarda yaşanan idam, darbe, başörtüsü yasağı, Dersim Olayları ve İstiklal Mahkemeleri’nin millette derin tahribatlar bıraktığını ifade eden Soylu,AK Parti’nin geçmişin tahribatını gidermeye çalıştığını ve 2023 ile 2071 sütunlarını dikmeye çalıştığını ifade etti ve  “ Hayat alanlarına girmemizin sakıncalı olduğu bize nakşettirilmedi mi'Bugün Türkiye’nin en büyük gazeteleri manşetlerinde Menderes’in fotoğraflarını koyarlarken aslında Başbakanımız Tayyip Erdoğan senin sonunda bu olacak demiyor m? Ama millet Menderes’in acısını içinde yaşamaktadır. Dün Menderes’i aldınız, bugün bu millet Tayyip Erdoğan’ı vermeyecektir.

 “SİYASAL İKTİDARSIZLIĞI BESLEYEN PARLAMENTER SİSTEMDİR”
AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuşmasında Büyükşehir Yasası’nın demokratikleşme ve yererleşme açısından önemine de değindi, 4+4+4+ eğitim sisteminin önemini belirtti, çalışmaları yapılan  yeni anayasanın ülkeyi yarınlara götüreceğinin altını çizdi. Soylu, gündemdeki başkanlık sistemine değinerek, “ Başkanlık sistemi önemli. Parlamenter sistemle adım atılamaz. Küfe sırtında olanlar bu meseleyle ilgili ülkenin ayağının bağlandığını görmektedir. Türkiye’deki siyasal iktidarsızlığı besleyen parlamenter sistemdir” dedi.

 “İZMİR’İ HİZMETTEN ALIKOYDULAR”
2014 yerel seçimlerine değinen Soylu,konuşmasını İzmir’deki hedefleri doğrultusunda sürdürdü teşkilata ne yapmaları doğrultusunda seslenerek “ Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine doğru gidiyoruz. 10 yıllık hasatımızın devam etmesini istiyorsanız, dönüşümün tamamlanmasını istiyorsanız çalışın.Millet rehavete kapılmayın diyor. Mart 2014 seçimlerinde belediyeleri kazandık mı tamam demeyin. İzmir’de dahil tüm belediyelere taklibiz. Ancak sadece hedef belediyeler değil 1 oy daha nasıl alırız anlayışını inşa etmek, kimseyi ötekileştirmemek. Siyasi dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar. İzmir’i hizmetten alıkoydular. Ona rağmen AK Parti İzmir’de önemli hizmetler yaptı.İzmir hükümetlerden en çok  hizmet aldığı dönemini yaşamaktadır. AK Parti’nin inadı İzmir ötekileştirilmeden İzmir’e bütün hizmetleri getirebilmektir. Kimseye fırsat vermeyin. İştahını kabartmayın. O kadar çok çalışalım gayret gösterilim ki her eve girelim “dedi.

 
“İKİNCİ GOLÜ ATMAMIZ GEREK”
TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu konuşmasında ülke genelinde terör konusuna değindi AK Parti döneminde önemli adımlar atıldığını öncelikle inkar politikaları ve tek parti dönemi uygulamalarını ortadan kaldırdıklarını ifade etti. 35 İzmir 35 Proje’de gelinen son noktayı ve çalışmaları anlatan Tekelioğlu, kentin en önemli hedefleri arasında yer alan EXPO 2020 yolunda serzenişte bulunarak, “ İzmir’li zenginlerden, iş adamlarından şikayetçiyim. Bu maddi katkıdan değil. Kanaat önderlerine büyük önem düşüyor. EXPO’ya sarılmaları gerek.1-0 öndeyiz diye yatamazsını. İkinci golü muhakkak atmamız lazım ” dedi.

 
GÜNAY: İZMİR’İ BAKIMSIZ ŞEHİR YAPANLAR SANDIK DİBİNDE KALACAK
Geçtiğimiz  günlerde İzmir’e gelen ve AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak burada yaptığı konuşmayla yerel yönetimleri topa tutarak seçim ateşini yakan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, benzer bir konuşmayı gerçekleştirdi, o gün yaptığı konuşmayla kendisi eleştiren CHP’ye sert sözlerle yüklendi. İzmir’de siyaset gerginliği değil hizmet yarışı istediklerini ifade eden Günay, “ İzmir’i daha yetenekli eller yönetmeli… İddiamızdan rahatsız oldular. Biz başkalarını karalamadan söyledik. Tahammül sınırlarını zorlayan karşılıklar aldık. Korkunun ecele faydası yok. Mart 2014 geliyor. Siyasi polemikler üzerinden siyaset yapanlar, İzmir’i en bakımsız şehir konumuna getirenler Mart 2014’de sandık dibinde kalacaklar. Sonra alt yapı nasıl olur, kentsel dönüşüm nasıl olur hep beraber göreceğiz” dedi.

 “SÖYLEDİKLERİMDEN RAHATSIZ OLDULAR”
Türkiye’den bir çok siyasi hareketin İzmir’de kök bulduğunun altını çizen Günay, “İzmir önemli bir şehir..İzmir yenilikçi bir şehir.  Bir çok siyasi hareket İzmir’den çıktı Ege’ye sonra Türkiye’ye yayıldı. O zaman bizde iyi anlatacağız. Bizi de İzmir ve Ege yukarıda tutacak dedim rahatsız oldular. Biz İzmir’deki eksikliği gidereceğiz” ifadeleri kullandı.

"BİR ŞEHİR KALDI O DA İZMİR"
Ankara ve İstanbul’un çok gerilerden gelip İzmir’in önüne geçtiğini ifade eden Günay, “ Biz iş olsun istiyoruz. Dünya kenti yaparken İzmir’in planlamalarının hızlı yapılması gerek. Ankara dörtte üçü gecekondu olan bir şehirdi. Üzüntü verici durumdaydı. Şimdi bu durumunda sıyrıldı. İstanbul’da aynı şekilde…İster uçaktan ister denizden ister havadan bakın hala değişime ayak uyduramamış bir şehir kaldı o da İzmir…AK Parti olarak elimizde yeteri kadar belediye var. Ancak yeteneksiz eller tarafından yönetilmesi sadece İzmir’e değil Türkiye’ye karşı haksızlık…Biz yerel seçimlerde bu haksızlığı ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

“BİZ BİRBİRİMİZİ NASIL YUHALATIRIZIN PEŞİNDE DEĞİLİZ”
Bakan Günay, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu gününde yaşanan tartışmalar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasında yaşadığı tartışmalara da değinerek, " Biz meydanlarda birbirimizi nasıl yuhalatırız peşinde değiliz bu eksende birilerini örgütlemiyoruz. Biz iş yapıyoruz.Bilek güreşi yapacaklarına kavga edeceklerine  bıraksınlar bunları  iş yapsınlar” dedi.

 “EXPO HEPİMİZİN PROJESİ”
EXPO bir ülkenin dünyada yarışacağı en önemli organizasyonlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Günay, EXPO’yu siyasi malzeme yapmadıklarının altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi; “EXPO’ya Ankara’da talip oldu. Ancak biz seçimlerden önce İzmir’de aldığımız oya bakacağız demedik. Daha seçim kampanyası başlamadan önce İzmir’e geldik ve bu yarışı İzmir sürdürecek dedik. Neden İzmir’i hak ettiği yere getirmek için yapıyoruz. STK’lara gidip yer bulun demedik. EXPO hepimizin projesi. Biz hükümet olarak destekliyoruz. Ben Paris’teki ofisimizi EXPO için tahsis ettik"

 


 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.