Dolar 34,2871
%0.35
Euro 37,5032
%-0.05
Altın 2.928,750
%1.36
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelenk cezasına ortak tepki

Çelenk cezasına ortak tepki

Atatürk Anıtı'na çelenk koyan CHP Selçuk İlçe Örgütü'ne Selçuk Kaymakamlığı tarafından ceza verilmesi İzmir’de gündeme oturdu. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın talimatı ile yapılan işleme Ankara’dan tepki geldi. Son bir ay içersinde iki defa geldiği İzmir’de kamu kurumu yöneticilerine önemli uyarılarda bulunan Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin cezayı sert bir şekilde eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 16:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz 19 Mayıs’ta gerçekleştirilen bayram törenlerinde CHP Selçuk İlçe Teşkilatı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması sonrasında kesilen cezanın tartışmaları sürüyor. Selçuk Kaymakamlığı tarafından, CHP Selçuk İlçe Başkanlığı’na Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesilmesine hem CHP cephesinden hem de AK parti cephesinden tepkiler artıyor. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, ceza kesen makama “Sarıklı vezir” benzetmesi yaparken, bayram öncesi geldiği İzmir’de 19 Mayıs kutlamaları ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ise “Olay tamamen idarenin yanlış tutumu, umuyorum bu hatalarını düzeltirler” açıklamasında bulundu.

Günay: İdarenin hatası

Selçuk’ta yaşanan gelişmeler ile ilgili yorumda bulunan AK Partili Günay, “İdarenin yönetmelikle ilgili yanlış yorum yaptığını düşünüyorum. Daha önce de söylemiştim, yönetmelik zorunlulukları azaltıyor fakat, gönüllüklerin önünü kesmiyor. Kimseye ‘çelenk koyamazsın, anıta gidemezsin’ diyemezsiniz. İsteyen istediği yere çiçeğini, çelengini koyar. İdarecilerin de bu tür uygulamalarda toplum huzurunu gözeterek geniş bir bakış açısı ile durumu değerlendirmeleri gerekir. Dar bir yorum yapmışlar, umarım yargı bu durumu düzeltir. Bu hatayı gidereceklerine inanıyorum.

Keskin: Cumhuriyetin bürokratları olamazlar

19 Mayıs kutlamaları sırasında Atatürk Anıtı'na çelenk koyan CHP'lilere kabahatlar kanunu uyarınca Selçuk Kaymakamlığı tarafından ceza verildi.Kesilen ceza kent gündemine otururken CHP cephesinden en sert tepki Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’den geldi. Keskin,Türkiye’de bazı ilçelerde benzer cezaların kesildiğini dile getirirken “ Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında yer alan İzmir’de de benzer bir ceza kesilmiş. Kaymakamlık makamını işgal edenler aydınlanma devriminden korkuyorlar. Aydınlanma devrimine sahip çıkanları yaptırım uygulayarak uzak tutmaya çalışıyorlar. Bu tür kararları alanlar Cumhuriyetin bürokratları olamaz. Ancak Osmanlı İmparatorluğu’nun sarıklı vezirlerinin bürokratı olabilirler” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.