Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günay ve Kalkan disipline sevk edildi!

Günay ve Kalkan disipline sevk edildi!

Son dönemde parti içi muhalif çıkışlarıyla gündeme oturan AK Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.Kalkan, yaşanan gelişme üzerine Twitter hesabında, " Kalkınma Partisinden istifa ediyorum"diye yazdı. Günay ise, "istenmediğimiz yerde durmayız" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.12.2013 - 12:26
EGE POSTASI - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 22:30'da Genel Merkez'de toplandı.  Toplantıda AK Parti Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga'nın disipline sevk edilmesi kararı alındı. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik yaptığı yazılı açıklamada İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Ankara milletvekili Haluk Özdalga’nın ‘kesin ihracı’ için Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini bildirdi.Günay, Kalkan ve Özdalga'nın son dönemdeki açıklamaları parti içerisinde rahatsızlığa neden olurken,3 milletvekilinin sosyal medyadaki paylaşımları mercek altına alınmıştı. 

Çelik, geç saatlerde toplanan AK Parti MYK’sından çıkan karara göre gerekçeyi şöyle açıkladı; “Son zamanlarda parti disiplinine ve politikalarına temel ilkelerimize ve hükümet icraatlarına aykırı, partimize ve hükümetimize tahkir ve tezyif edici sözlü ve yazılı beyanlarından dolayı, tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine MYK’mız tarafından karar verilmiştir.”

GÜNAY'DAN İLK YORUM: İSTENMEDİĞİMİZ YERDE DURMAYIZ

Günay disipline sevk edilmesinin ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı, "Temiz siyaset" mücadelesini sürdürmek için partiye/ mevkiye/ makama ihtiyaç yok! Sadece temiz bir vicdana ve sağlam bir imana ihtiyaç var! Yarın Cuma! Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. Daha yolun başındayız. Allah, doğruların yardımcısı olsun!” Günay, Taraf gazetesinde çıkan  ‘Rant kaygısı İstanbul’u ahtapot gibi sardı’ haberini paylaştı altına  " Bu da hatıra olsun" diye yazdı.

KALKAN:İSTİFA EDİYORUM

Kalkan ise, disipline sevk edilmesi sonrası istifa ettiğini açıkladı. Kalkan, Twitter hesabından “ Ben bu partiye askeri müdahale döneminde girdim.Sn.Erdoğan'dan önce tavır koydum.Siyasi partiler demokratik rejimin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir.Hele Sn Tayyip Erdoğan'ın değil,onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır. Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları,hırsızlıkları,soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez.Yüce Halkımız herşeyi görüyor.Hakem Halkımız olsun.Kurtuluş savaşı yapan bu Halk bunu da çözer.Kalkınma Partisinden istifa ediyorum.Biliniz ki Dünya dönüyor Halkımızda aptal değil,yolunuz kapalıdır” ifadelerini kullandı.

ÇAKAR’DAN ÇOK SERT TWEET
Kalkan’ın “İstifa ediyorum” demesinin ardından AK Parti İzmir’de en sert yorum AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Kenan Çakar’dan geldi. Çakar, Twitter hesabında, “ Çürükler ve omurgasızlarla yollarımızı ayırıyoruz. Kimin adam kimin şalgam olduğu ortaya çıkıyor” diye yazdı.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise“'Yaprak ağaçtan düşünce, rüzgarın oyuncağı olurmuş. Ders çıkartılması gereken sözlerden”ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞLERD?

HERKES HADDİNİ BİLSİN

- Erdal Kalkan kişisel Twitter hesabında “Ceza avukatıyım. Şüphelinin evinin aranmasında; bacak bacak üstüne atan, yemek yiyen polisi nasıl yargılanacaksını? Sen hırsıza bak... Hırsızlık konusu açıklanmadan hiçbir şeyi konuşamayız... Kimse bu ülkede Şah değil, Padişah değil. Herkes haddini bilsin . "Bu olaylar karşısında susacak mıyı? Ben 45 yıllık bir siyasetçiyim. Şimdiye kadar hep doğru bildiğimi söyledim, bundan sonra da öyle yapmaya devam edeceğim" diye yazmıştı

HUKUKA VE AHLAKA AYKIRI


İstifaları "çok geç bir istifa" diye yorumlayan Ertuğrul Güna Twitter hesabında  “Adli Kolluk Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ve hakkında soruşturma olan kişinin görevde kalıp Emniyet’te atama yapması hukuka ve ahlaka aykırıdır... Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz!..."ifadelerini kullanmıştı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNE DE TEPKİ GÖSTERDİLER!
İkili kabinede gerçekleşen değişiklik sonrası da yine sosyal medyadan tepki koymuştu.Günay, twitter hesabından “ Bakanlar K'da yeni görev alan arkadaşlara başarılar dilerim. Adalet/ İçişleri B' seçimini doğru bulmadığımı şimdilik söylemekle yetiniyorum” diye yazarken, Kalkan, ise “ 324 milletvekili ile temsil edilen AKP gurubunda iç işleri bakanlığı yapacak yetenek ve nitelikte Mv. mi yok. Yazık” ifadelerini kullanmıştı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.