Dolar 34,1814
%0.13
Euro 38,0889
%-0.41
Altın 2.929,220
%-0.14
Bist-100 9.815,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe Kulubü ''Göztepe Sportif''i yargıya vermeye hazırlanıyor

Göztepe Kulubü ''Göztepe Sportif''i yargıya vermeye hazırlanıyor

Göztepe Başkan Vekili Sabri Sadıklar ve kulüp avukatı Umut Metin bugün kulüp binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının konusu bu kez futbol değil, basketboldu...

  • Ege Postası
  • 23.01.2013 - 12:48
Göztepe Kulübü Başkanvekili Sabri Sadıklar, Türkiye Basketbol Erkekler İkinci Ligi'nde Göztepe Sportif adıyla mücadele edentakımın kulüpleriyle bir ilgisi olmadığını söyledi. Sabri Sadıklar, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, TürkiyeBasketbol İkinci Ligi'nde Başkent Gençlik Spor Kulübü olarak mücadele eden ekibin, belli kişiler tarafından satın alındığını ve Göztepe Sportif Derneği adı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. 
Basın toplantısının içeriği ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Vekili Sabri Sadıklar;
“Türkiye Basketbol 2. Liginde faaliyet gösteren bir basketbol takımı Göztepemiz’in ismini kullanmaktadır. Bu takımın kulübümüzle bir ilgisinin olmadığını özellikle belirtmek isterim. Bu konuya ilişkin detaylı bilgiyi kulübümüz adına Avukatımız Sayın Umut Metin yapacaktır.” dedi.

Başkan Vekili Sadıklar’ın ardından Kulüp Avukatı Umut Metin gerçekleşen basın toplantısında bir açıklama yaptı. Kulüp Avukatı Metin’in Göztepe Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada;
Geçmişi nice başarılarla dolu Göztepe Spor Kulübü yeni başarılara odaklanmış durumdadır. Diğer birçok kulübün “kurumsal olmak gerekli” şeklindeki görüşleri yeni yeni dillendirdiği günümüzde, Göztepe kurumsal bir yapıyı oluşturmuş durumdadır.
Şuan ihtiyacımız olan; sporcusunun, yöneticisinin, taraftarının en geniş anlamıyla Göztepe Camiasının aynı hedefe kilitlenmesi, aynı hedefe birlikte yürümesidir. Camiamızın bütünün aynı fikirde olduğunu görmek, bunu yaşamak ve hissetmek bizler için onur vericidir, gurur kaynağıdır.
Bununla birlikte, son zamanda kulübümüz ismini, rengini, logosunu, amblemini iznimiz olmadan kullananlar olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Unutulmamalıdır ki, Göztepe isim ve logosunun tek sahibi Göztepe Spor Kulübü, bu kulübün sahibi ise Göztepe’ye kendini adamış, ortak değerlerimize sadık, şanlı taraftarımızdır. Gerek futbol, gerekse tüm diğer sportif branşlarda hak sahipliği anlattığımız şekilde Göztepe’nindir.
Kurumsal çatımız altında belirlediğimiz vizyon ve misyon çerçevesinde bugüne kadar hiçbir kurum veya kişinin kulübümüzden, kulübümüzün adından, renginden, armamızdan rant sağlamasına izin verilmemiştir. Böyle bir teşebbüse bundan sonra da izin verilmeyeceğini tüm camiamızın bilmesini istiyoruz. Kulübe fayda sağlayacak girişimlerde bulunan ortak akıl ve kulübümüz menfaatine hizmet eden her türlü öneri ve hizmete kapımız ve gönlümüz açıktır. Ancak bunun dışında tamamen kişisel amaç ve kişisel menfaatlere hizmet eden, eski alışkanlıklarını yeniden nüksettirmeye teşebbüsle, camiamızdaki birlikteliği zedelemeye gayret eden yaklaşımlara izin vermeyeceğiz. Bu konudaki kararlılığımızı sizlerle ve kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz.
Bu noktada, özellikle basketbol branşında iznimiz bulunmaksızın, kötü niyetli girişimlerle kulübümüz marka, isim ve logosunun haksız şekilde kullanıldığını görmekteyiz. Söz konusu faaliyetin haksız ve yasaya aykırı olduğunu, ismimizin, rengimizin, logomuzun, amblemimizin başkalarınca kullanılmasına kesin şekilde iznimiz olmadığını belirtiriz. Konu hakkında kararımız nettir. Göztepe ismi sadece Göztepe Kulübü’ne ve şanlı taraftarına aittir. Aksine tavır gösterenlerin bulundukları konumu aklıselim şekilde bir kez daha değerlendirmelerini, haksız kullanımlarına derhal son vermelerini bildiririz. Aksi halde bu hukuksuzluğu yürütenler aleyhinde idari ve yargısal yolları süratle kullanacağımızı, şanlı taraftarımıza, tüm spor camiası ve kamuoyu bilgisine kararlılıkla sunarız.
Saygılarımızla.

Göztepe Spor Kulübü
Yönetim Kurulu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.