Dolar 32,4973
%0.15
Euro 34,7712
%0.14
Altın 2.490,190
%1.13
Bist-100 9.549,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Üç Maymun' siyaseti!

CHP’de üyeler, disiplin sopasıyla o üç maymuna benzetilmek isteniyor. Görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın; biri gözlerini, biri de ağzını biri kulaklarını kapamış üç maymun gibi olacaksın… “Etliye sütlüye karışmayacaksın… Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” Diyeceksin... Günü gelince bunun bedelini ödersin” Diyerek korku salmak istiyorlar.  

Konuşan, eleştiren, düşüncesini açıklayan, öneriler getiren üyeleri kendisine biat ettirmek isteyenlere asla izin verilmemeli. Yönetenlerle yönetilenlerin arasında dengeyi sağlayan parti içi demokrasiyi herkes içine sindirmelidir. Bunu göz ardı etmek isteyenler asla demokrat olamaz. 

Görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın uysal çocuk olacaksın; bu siyaset anlayışının sonu hüsrandır. Partilileri hizaya getirmek için disiplin sopasını göstermeden önce hiç düşündünüz mü' Bu kişiler neden konuşuyorla? Neden susmuyorla? Neden eleştiriyorla? Neden isyan ediyorlar' 

Üç maymun siyaseti demokratlık değildir. Bu siyaset anlayışı, CHP gibi sosyal demokrat bir partide koltuk ve makam sahibi kişilere yakışmaz, yakışmamalı;  politika kulvarında demokratlık saygı duyulan önemli bir değerdir.

Elinizdeki disiplin sopasını bir kenara atın; partisinin son yıllarda her seçimi kaybetmesinin ezikliğini yaşayan partililere sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşın. Kişilerin onuruna, partisinin programına, ilkelerine zarar vermiyorsa; bırakınız düşüncelerini söylesinler, bırakınız konuşunlar, bırakınız eleştirsinler, bırakınız isyan etsinler…