Dolar 32,2600
%0.05
Euro 34,7679
%0.27
Altın 2.395,930
%0.11
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

“CHP’lilerin sonu gelmeyen bekleyişi”

Kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, Mayıs 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini Millet İttifakı'nın kaybetmesinin gerçek nedeni; Tüm anketlerde sahip oldukları oy gücüyle esamisi bile okunmayan bazı Millet İttifakı üyesi parti liderlerinin demeçleriyle halkoyunda yarattığı güvensizliktir.

Bir yanda milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmanın dayanılmaz tutkusu, bir yanda kazanılınca başarılı olmamanın korkusu. Halk,  iktidarın başta yüksek enflasyonun neden olduğu bütün yıpranmışlığına rağmen muhalefete iktidar vizesi vermemiştir.
  
Milletvekili listelerinin belirlenmesi için Millet İttifakı partileri arasında kapalı kapılar arkasında yapılan toplantılarda, bütün anketlerde toplam oyları %2’yi bile geçmeyen dört siyasi partinin 38 milletvekilini, CHP listelerinde seçilebilecekleri sıraya yerleştirmeleri, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu nasıl köşeye sıkıştırıldığının hazin resmidir. 

%0,5’lik dört ittifak partisi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşı, yüz yıllık demokrasi çınarı CHP’ye bu bedel ödetilirken, CHP’nin, etkili, yetkili, deneyimli ve her seçimde üst üste milletvekili seçilmeyi becerebilen kurmaylarına sormak gerekir; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na kurtlar sofrasına bu ağır bedel ödetilirken siz neredeydiniz? Kendisini neden yalnız bıraktınız?

Diğer önemli bir konu,  partisinin15 milletvekili adayını CHP listelerinin seçilebilecekleri sıraya yerleştiren DEVA Partisinin Genel Başkanı Sayın Ali Babacan’ın seçimlerden birkaç gün önce, “Milletvekili adaylarımızı listesine koyan CHP’ye tabanımızın tamamı oy vermeyebilir.” diye yaptığı akıllara durgunluk veren açıklamaya, hiçbir CHP’li yetkilinin bir tek eleştiri yapmamasını anlamak mümkün değildir.

Millet ittifakı'ndaki bir siyasi partinin sayın genel başkanının, siyasi etiğe yakışmayan ibret verici kuşku dolu bu açıklaması, Millet İttifakı’nın bu seçimleri kaybedeceğinin gaipten gelen işaret fişeği gibiydi. Nedense kimse bunun farkına varamadı. 

Ne yazık ki, yıllardır CHP’nin iktidar olmasını bekleyenler, kaybedilen her seçimden sonra olduğu gibi; Mayıs 23 seçimlerinden sonra yine bu bekleyişlerini bir sonraki seçime ertelediler yine.

Sözün özü:

Mayıs 23 seçimlerinin sonuçlarından sonra, sonu gelmeyen bir bekleyişin hikâyesinin anlatıldığı, İrlandalı ünlü tiyatro yazarı Samuel Beckett’in, “Godot’u Beklerken” adlı tiyatro eserini yeniden okumaya karar verdim.

Bu oyunda, Godot'u kendisini bekleyenlere bir ulak vasıtasıyla her gün, bir sonraki gün geleceğinin haberini gönderiyordu. Fakat hiçbir zaman gelmeyecekti. Sadece gelecekmiş gibi kendini bekletiyordu…