Dolar 32,5004
%0.16
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.484,770
%0.91
Bist-100 9.539,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Çiğli'de neler oluyor'

Uzun zamandan beri Çiğli’de yaşanan siyasi gelişmeleri yakından takip etmeme rağmen bununla ilgili yazma fırsatım olmadı.
 
Yerel seçimlerden zaferle çıkan CHP Çiğli’de, sürpriz bir şekilde zafer kazanan İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve yönetim kurulu tarafından istifa ettirilerek düşürüldü.
 
Yaşanan gelişmelerden Belediye Başkanı Hasan Arslan sorumlu tutulmuştu. Ve İlçe Başkanı Nihat Gültekin de yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı hedef almıştı.
 
Daha sonra Çiğli’de bir araya gelen Ali Rıza Koçer, Nihat Gültekin, Aziz Buğa, Yüksel Arduç gibi isimlerden oluşan muhalif grup, güç birliği yaparak Çiğli’de ulusalcı olduğu gerekçesi ile tartışmalara neden olan Selim Utku Gümrükçü üzerinde anlaşma sağladı.
 
Ve Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteklediği meclis üyesi Hüseyin Gündüz karşısında zaferle çıkmayı başardı.
Aslında bu kazanılan zafer Çiğli’de önümüzdeki dönem siyasetin yeniden şekilleneceğinin sinyallerini verdi.
Ve öyle de oldu…

Aziz Buğa ve Ali Rıza Koçer Çiğli Belediye Başkanı’na muhalif olan meclis üyelerinden Yüksel Arduç,  Yusuf Çoban, Süleyman Karadağ, Mustafa Aldan, İhtilal Gündüz, Güven Dursun’un daha önce yapılan grup toplantılarında Başkan Arslan’a muhalefet etmiş, Belediye Başkanı ile meclis grubunda ciddi sıkıntıların yaşanacağına dair mesaj vermişti.
 
Muhalif meclis üyelerinin sayısının bununla kalmayacağını ve sayının daha fazla olacağını daha önceki yazımda ifade etmiştim. Ve öyle oldu.
 
Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın belediyeye işçi alımında meclis üyelerine sormadan hareket etmesi, gruptan birkaç kişinin daha kopmasına neden oldu. Tay Park’ta yapılan gizli toplantıya bu isimler dışında Semra Aksu, Erkan Tuncer, Neriman Yurtsever de katıldı ve CHP grubunda muhalif olan isimlerin sayısı 9’a yükselmiş oldu.
 
Bu oluşumun Belediye Başkanı Hasan Arslan ve ekibi tarafında çok fazla ciddiye alınmaması, onlar için büyük handikap olarak değerlendirilebilir.
 
Çünkü bu gelişmelerin ardından, yapılacak delege ve ilçe başkanlığı seçimlerinde Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yalnız kalacağını düşünüyorum. Özellikle Ali Rıza Koçer ve Aziz Buğa, Nihat Gültekin birlikteliğinin Çiğli’de önemli bir güç oluşturacağına inanıyorum.
 
Çünkü Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın kadrosunda barındırdığı siyaseten onu alıp bu yarışta söz sahibi yapacak olan isim sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Diğer tarafta ise bu işi yıllarca başarıyla yapmış isimler var…
 
Bu anlamda Belediye Başkanlığını almış Arslan’ın ilçe seçimi ve ardından yapılacak İl Başkanlığı seçimlerinde çok belirleyici olacağını sanmıyorum.
 
Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın birlikte çalışacağı İl Başkan yönetiminde olan Niyazi Arslan ve Ali Karabay’ın önümüzdeki dönem bu görevlerde olmayacağını düşünüyorum. Bu neden ile belediye cephesinde siyasete katılması gereken yeni isimlerin olacağına inanmıyorum. Çünkü o niteliklere sahip isimler Başkan Arslan’ın ekibinde yok.
 
Koçer ve Arslan ekipleri arasında bunlar yaşanırken, iki grup içinde olmak istemeyen bir grubun da yeni bir oluşum için düğmeye bastığı iddia ediliyor. Bu grubun başını ise İl Yöneticisi Şirin Akgül ve Yusuf Çoban’ın çektiği iddia ediliyor. 
 
Bu iki ismin Çiğli’de bazı meclis üyeleri ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek yapılacak delege seçimleri ve ardından yapılacak İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı seçimlerinde etkili olmak için gizli görüşmeler yaptığı ve önümüzdeki günlerde bir ekip oluşturma hazırlığı yaptıkları Çiğli kulislerinde konuşuluyor.
 
Çiğli’de bu siyasi gelişmelerin yaşanmasında sonra, Belediye cephesinde gelecek günlerde büyük sıkıntıların yaşanacağı, Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif olan dokuz meclis üyesinin önümüzdeki günlerde yapacakları toplantıda hedeflerinde iki İl Yöneticisi Niyazi Arslan ve Ali Karabay’ın olduğu ifade ediliyor.
 
Çünkü muhalif isimlerin Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın aldığı kararlarda bu iki ismin etkili olduğunu ve bu nedenle bu isimlerin bulundukları görevlerden uzaklaştırılmaları gerektiğini ifade ettikleri ileri sürüldü.

Hatta bu konunun önümüzdeki dönem grup toplantısında gündeme getirileceği ve büyük tartışmaların yaşanabileceği ileri sürülüyor. 
 
Uzun lafın kısası, Çiğli’de yaşanacak siyasi tartışmaların belediye meclisine ve çalışmalarına yansıyacağını düşünüyorum. Bunu zaman içinde göreceğiz…