Dolar 32,2264
%-0.05
Euro 34,6525
%-0.07
Altın 2.396,670
%0.14
Bist-100 10.245,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

İzmir'in metro hattı, Soyer'in sözleri ve bir restoranda 4 saat

Ah, İzmir! Ege'nin incisi, siyasetin ise daima sıcak ve renkli bir tablosu...

İşte bu tablonun en yeni pinceli darbesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. Metro hattı açılışı, sıradan bir tören olmaktan çıkıp, bir anda politikanın derin sularına daldı.

Peki, neler mi oldu?

Gelin, biraz ironiyle süsleyelim bu hikayeyi…

Soyer, mikrofonu eline alır almaz, sanki bir büyücü gibi, sihirli sözlerini savurdu. Ama bu seferki hedefi, karşı kıyıdaki bir gemi değil, kendi limanındaki amiral gemisi: CHP genel merkezi. Soyer, Özgür Özel'i değil, sanki siyasi bir 'özgür hedef' seçmiş gibi, laflarını esirgemedi. "Değişim sloganı altının boşaltıldığı"ndan dem vurdu. Belki de Soyer, İzmir'in metro hattı gibi, siyasetin de raylarını döşeme peşinde.

Ve sonra, işin en leziz kısmına geliriz.

 Soyer, bir restoranda İzmir milletvekili Murat Bakan ile buluştu.

Dört saat!

Evet, doğru okudunuz, dört saat…

Bu, bir yemekten çok, bir maraton…

Acaba menüde ne vardı?

Siyasi stratejiler mi, yoksa CHP'nin geleceği üzerine tatlı bir sohbet mi?

Yoksa sadece İzmir'in meşhur kumruları mı?

Kim bilir, belki de sadece Ege'nin hafif bir esintisi eşliğinde, dostça bir muhabbet.

Bu buluşma, Soyer'in genel merkezi 'topa tutmasının' hemen ardından gerçekleşti. İşte burada kafalar karışıyor. Soyer, siyasi bir 'rest' çekiyor gibi görünse de, ardından restoranda dostça bir 'rest' veriyor. Bu, belki de siyasetin en güzel özeti: Sahne arkasında her zaman bir birliktelik, bir uzlaşma ihtimali.

Soyer ve Bakan'ın bu uzun yemek maratonu, aslında siyasetin de ne kadar uzun soluklu, sabır ve anlayış gerektiren bir süreç olduğunu hatırlatıyor bize. Belki de Soyer, İzmir'in metro hatları gibi, CHP içinde de yeni bağlantılar, yeni yollar açmaya çalışıyor. Kim bilir?

Sonuç olarak, İzmir'deki bu metro hattı açılışı, sadece şehre yeni bir ulaşım seçeneği sunmakla kalmadı, aynı zamanda siyasi diyaloğun ve iç çekişmelerin de yeni bir hat açılmasına vesile oldu. Ve tabii ki, bir restoranda dört saat oturmanın, sadece yemek yemek olmadığını, bazen, belki de siyasi geleceğin yeniden şekillendirildiği bir süreç olabileceğini de gösterdi.

Ah, İzmir ve siyaset!

İkiniz de birbirinden vazgeçemiyorsunuz, değil mi?