Dolar 32,5570
%0.03
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.433,150
%0.12
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Kemalpaşa İlçe Başkanı neden sessiz kalıyor'

CHP İl Başkan Ali Engin ve Kemalpaşa’nın AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu arasında yaşanan AVM polemiği büyürken,CHP Kemalpaşa ilçe Başkanı Ulviye Üreten'in sessizliği devam ediyor. İlçe Başkanı’nın bu sessizliği, kendisi hakkında Kemalpaşa'da ortaya atılan iddiaları güçlendiriyor.  Bu konun neden bu kadar üzerinde durduğumu sizinle paylaşmak istiyorum.
 
Karşıyaka'da Balkan dernekleri ile bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa'da cami ihalesinin iptal edilmesi ile ilgili yaptığı konuşma güne damga vurmuştu.
 
Ali Engin'in "Kemalpaşa İlçesinde eski Belediye Başkanımız belediyenin kendi imkanları ile cami inşaatına başladı. Ancak daha sonra AK Parti’den seçilen Belediye Başkanı arkadaşımız, buranın cami olamayacağını ifade ederek ihaleyi iptal ettiği. Gerekçesi ise ‘AVM yakışır. Ya satarız ya da başka bir şey yaparız.’ Biz CHP'li belediyeler  olarak 400 civarında caminin bakım ve onarımını yaptığımızı, örgütümüzdeki arkadaşlarımızın cami ile ilgili bir sorunlarının olmadığını buradan belirtmek isterim" diyerek CHP'nin din istismarcılığı yapmadığını ve ibadethaneler için en iyi hizmeti yaptığına dikkat çekmişti. Bunun üzerine bir televizyon programına telefonla katılan Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise   yaptığı açıklamada CHP'nin İzmir patronu Ali Engin'e hakarete varan açıklamalarda bulunmuştu.
 
Yaptığı açıklamada,İl Başkanı Ali Engin'i bilgisizlik ve cahillikle suçlayarak “Mesnetsiz iddiaların sahibi, bilgisiz konuşan, müfteri siyasetçi olarak ilan ediyorum" diyerek CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i yerden yer vurdu.
 
Bu açıklamalardan hemen sonra gözler CHP'nin yeni seçilen İlçe Başkanı’na çevrildi.  Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten'in hem örgütün hem de bizim ısrarlı sorularımız karşısında sessiz kalmasına bir anlam veremedim.
 
Daha sonra Kemalpaşa'da CHP'liler ile yaptığımız görüşmelerden ortaya atılan iddiaları önceki günkü köşe yazımda kaleme almıştım. Hatta bu iddiaları İlçe Başkanı’na sordum ancak; bu konuda açıklama yapmayacağını ifade eden ilçe Başkanı bugün de sessizliğini devam ettiriyor.
 
 Şimdi kendi İl Başkanı’na "Bilgisiz ve cahillik yaptığını, mesnetsiz, iddiaların sahibi, bilgisiz konuşan müfteri siyasetçi olarak ilan ediyorum" diyen AK Parti’li Belediye Başkanı Uğurlu’ya, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten'in aynı sertlikte yanıt vermesi gerekmez mi'
Bu sessizliğin nedeni , başkanın eşinin Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile birlikte iş yaptığı iddiaları mı'
 
Ali Engin'in bir ilçenin Belediye Başkanı’nı muhatap alarak onunla polemik yaşaması ve onu muhatap alması stratejik olarak doğru değil, zaten o da bunun için Belediye Başkanı Uğurlu'ya yanıt vermiyor.
 
Ben hala İlçe Başkanı’nın cevap vermesini bekliyorum. Aksi taktirde o koltukta oturmasının bir anlamının olmadığını ve o görevden ayrılması gerektiğini düşünüyorum.
 
Zaten dün gelen mail ve telefonlardan yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu ve İlçe Başkanı’nın yerel seçimlerde Belediye Başkanı Arif Uğurlu için çalıştıklarını dile getiren onlarca CHP'li bu konuda görüşmek istediklerini dile getirdiler.
 
NOT: CHP İlçe Başkanı Ulviye Üreten hakkında ortaya atılan iddialara ne zaman yanıt vermek isterse buradan açıklamasına yer verebilirim.