Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

MHP İhsanoğlu'nu TKP'nin adayı gibi görüyor

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde il başkanlarının karnesi” isimli makalemde, İzmir’de bulunan siyasi partilerin performansını değerlendirmiştim.

Bu değerlendirmemde özellikle MHP’li siyasetçilerin çok aktif olmadıklarını ve sadece fotoğraflarda göründüğünü ifade etmiştim.

Aradan neredeyse bir hafta geçmesine rağmen MHP’de yine ses seda yok.
MHP İl Başkanı Necat Karataş ve yönetim kurulunun ne yaptığını bilen de yok. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmayı bırakın, mübarek Ramazan ayında MHP ile ilgili bir tek satır çalışma, gazete sütunlarında yer almıyor.
CHP ve MHP adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP İzmir yönetimi tarafından, sanki TKP’nin adayıymış gibi bir muamele görüyor.

Sokakta yapılan alan çalışmalarında, CHP kendi genel başkanını cumhurbaşkanı yapmak istiyor gibi bir hava var.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in seçim startı verildiği günden beri, İzmir’de ayak basmadığı ilçe kalmazken, MHP’nin il başkanının nerde olduğu açıkçası merak konusu.

Özellikle İzmir’de kimler tarafından enjekte edilmeye çalışıldığını bilemediğimiz bir senaryo var. Şöyle ki; Başbakan Erdoğan ilk turda seçilecek oyu almazsa, ikinci turda HDP ile bir pazarlık yapacak. Bu nedenle CHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeyin, Başbakan Erdoğan’a oy verin” gibi bir dedikodu milliyetçi seçmen arasında dolaşıyor.

MHP genel merkezi tarafından gösterilen aday için çalışmak ve seçmenin bu kişiye oy vermesini sağlamak il başkanının görevidir.

İzmir’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız bir sonucun alınması durumunda CHP örgütünün sorumluluğu olmayacaktır. Bunun tek sorumlusu bu seçim kampanyasında çalışmayan çatı adayın büyük ortaklarından MHP ve diğer partilerdir. 

Bu arada AK Parti genel merkezi tarafından atanan çiçeği burnunda İl Başkanı Bülent Delican yönetim kurulu açıklanmamasına rağmen tek başına teşkilatlar ile birlikte çalışmaya başladı.  


Bu çalışmalar teşkilat içinde yapılan ziyaretlerle sınırlı kaldığı için sokakta vatandaşa yansımayacaktır. AK Partinin İzmir’de alacağı oy kendi kişisel ve Başbakan’a duyulan ilgiden dolayı alınacak oylardır.  

Diğer taraftan ise bayramdan sonra meclis toplantılarına ara verecek olan milletvekillerinin katılacağı seçim çalışmalarından sonra İzmir’de siyasi arena çok hızlanacaktır.

İzmir’de seçim çalışmalarını sessiz bir şekilde sürdüren HDP ise bu seçimlerde İzmir’de oyunu arttıracaktır. Çünkü CHP ve diğer sol partilerde İhsanoğlu’na oy vermeyeceğini ifade edenler HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a oy verecek gibi görünüyor.

 Bu nedenle seçimlerde HDP’nin oyunu arttıracağı ve CHP ve MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde aldıkları oy oranının altında kalacağını, AK Parti’nin ise 2014 yerel seçimlerinin üzerinde oy alacağını düşünüyorum. 

NOT: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'e geldiğinde ilçe ilçe dolaşarak seçmenden Cumhurbaşkanı adaylarına destek vermeleri için çalışma yapmıştı. MHP'de ise Genel Başkan Devlet Bahçeli İzmir'e gelecek ve sadece Halkapınar spor salonunda partililere seslecekmiş. Söyleyecek söz yok....