Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Yunus Kalkan nereye koşuyor

AK Parti İl Başkanlığı’nın, yerel seçinlerden hemen sonra teşkilatlarda başlattığı değişim tüm hızı ile devam ediyor. İl Başkanı Bülent Delican her geçen gün koltuğa biraz daha ısınıyor.
 
Ancak; AK Parti içinde “Karadeniz” lobisinin devam ettiğini ifade etmem yanlış olmaz...
Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığım “Karadeniz lobisi” isimli köşe yazımda ifade ettiğim bu lobinin hareketi, AK Parti içinde olan Karadenizlilerden tepki gelirken, teşkilat içinde beni arayarak kaleme aldığım yazının doğru olduğunu ifade edenler, hiç azımsanmayacak sayıdaydı...
 
Son günler de ilçe başkanlığı seçimlerinden hemen önce ilçelere atanacak isimlerin içinde çok fazla sayıda Karadenizlinin, AK Parti içinde aktif görev alacağı ve bu lobinin kendi gücünü korumak için stratejik yerlere kendisine yakın isimleri yerleştirecekleri iddia ediliyor...
 
Özellikle bu operasyonun başında AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan'ın olduğu söyleniyor.
 
Yunus Kalkan'ın özellikle teşkilat içinde çok eski olması nedeni ile İl Başkanı Bülent Delican'ın “Teşkilatlara çok fazla hakim olmadığını” düşünmesinden dolayı, teşkilat içinde kendisine yakın olan isimleri ilçelere yerleştirdiği, teşkilat üyeleri tarafından ifade ediyor.
 
Delege seçimlerinde Yunus Kalkan'a yakın birçok ismin listelere yazıldığı, önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe başkanlıkları seçimlerinde kendisine yakın birçok ismi yönetim kurullarına yazacağı vurgulanıyor.
 
Bu çalışmaların en büyük nedeninin ise Yunus Kalkan'ın önümüzdeki dönem İl Başkalığı koltuğuna oturmak çalışma yürütmesi olduğunu düşünüyorum.
 
Çünkü, Yunus Kalkan'ın 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde bir yere aday olmasının mümkün olmadığı, kendisi ile birlikte hareket eden Abdurrahim Şenocak ve Bekir Pakdemirli’nin vekil adayı olmak istediği, bu neden ile herhangi bir yere aday olamayacağı ifade ediliyor...
 
Teşkilatta bulunan birçok isim Yunus Kalkan'ın İl Başkanı Bülent Delican'dan ayrı bir örgütlenme yapmaya çalıştığını ve örgütlenmek için herkese mavi boncuk dağıttığı ifade ediliyor.
 
Bunun en büyük örneği ise daha önce aralarının iyi olmadığı Maksut Karaosmanoğlu’na, yönetimde olmadığı halde koordinatörlük görevi vermesi. Yunus Kalkan'ın bu görevlendirmesi teşkilat içinde tepki gördü... Teşkilat üyeleri;  “Bu kadar insan varken neden Maksut’u koordinatör yapıyorlar'

Maksut ile Yunus'un
arası yoktu, şimdi dost oldular” yorumlarına neden oldu.
 
Yunus Kalkan'ın İzmir'in iki büyük ilçesi Karabağlar ve Buca ile yakından ilgilindiği de ifade ediliyor. Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan’ın, Karabağlar ve Buca'da kendisine yakın iki ismi ilçe başkanı yapmak için görüşmeler yaptığı ifade edildi.
 
Karabağlar'da istememesine rağmen Nazmi Kalyoncu istediği için Erol Körüklü ismine karşı çıkmıyor...
Ancak; Karabağlar'da Bülent Delican'ın önüne başka bir isim götürdüğünü biliyorum. Bu ismin kim olduğunu daha sonra açıklarım. Bu kişinin de Karadenizli bir isim olduğunu ifade edeyim...
 
Ancak; Karabağlar’da mevcut İlçe Başkanı Erol Körüklü'nün isminin yerel seçimlerde takındığı tavır yüzünden yıprandığını ifade etmek istiyorum...
 
Çünkü, Karabağlar’da belediye başkan adayı Necip Kalkan’ın ismi açıklandıktan sonra Nazmi Kalyoncu ile birlikte hareket eden Körüklü ve ekibi kazan kaldırmış ve AK Parti anketlerde çok önde olmasına rağmen seçimi kaybetmişti.
 
Karbağlar'da AK Partililer, seçim mağlubiyetinin nedenlerinden biri olarak Erol Körüklü ve ekibinin destek vermemesini görmüştü. Ve bu nedenle Körüklü'nün Karabağlar'da teşkilatı toparlayacak isim olduğunu düşünmüyorum.
 
Bu tabloda Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan'ın önerdiği ismin de tartışma konusu olacağını düşünüyorum. O nedenle Karabağlar’da AK Parti'ye Doğu ve Güneydoğuluların kapısını açacak bir ismin olmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
 
Bu haasiyetler göz önüne alınmaması durumunda 2015 seçimlerinde Karabağlar'da AK Parti hüsran yaşar...

Diğer taraftan ise Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan'ın Buca'da İlçe Başkanı olması için
 
 
Meclis Üyesi Ünal Ömür ile oturup anlaştığı iddia ediliyor.