Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Başkan Acar masayı devirmeye mi çalışıyor'

Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere'deki arsa satışı ile başlayan kriz her gün farklı tartışmaları beraberinde getiriyor. Aslında işin bu kadar büyümesinin altında hem CHP'nin hem de AK Parti'nin yaklaşan ilçe kongrelerinin de etkili olduğunu düşünüyorum.

Muhalefette olan CHP ve AK Partili ilçe başkanları için siyaset yapabilecekleri önemli bir alan açıldı. Bunu da çok iyi değerlendirdiklerini düşünüyorum. Durum böyle olunca işler Arap saçına dönmüş durumda... Neredeyse tartışmalar 1 hafta boyunca karşılıklı atışmalarla devam etti. 

Detaylara girmeye gerek yok...

Burada kimin haklı ya da haksız olduğuna gelişmeleri takip eden İzmirliler karar verecektir. Ben başka bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.

CHP heyetinin "Arsayı Büyükşehir Belediyesi alsın" önerisiyle gittiği Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Siz Büyükşehir Belediyesi ile görüşün, onlar olumlu değerlendirirse, biz de olumlu değerlendiririz” diye yanıt vermişti. Bu görüşmenin detaylarını kamuoyu CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın açıklamalarıyla öğrenmişti.

Durmaz'ın ilettiği bu öneri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kabul gördü. 

Ve bunun medya tarafından duyurulmasının ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'dan sert bir açıklama geldi.

Başkan Acar sosyal medyadan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na göndermeler yapmış. 

Acar paylaşımında, "Normal şartlarda büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyelerinin veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının iletişimleri sosyal medya ve basın üzerinden yapılmaması gerekirken, takip ettiğim üzere bu mecralar üzerinden Aliağa’mızdaki 461 parsele talip olduğunuzu öğrenmiş bulunmaktayım. Bu talebiniz basın ve sosyal medya üzerinden olduğu için ben de bu açıklamayı basın ve sosyal medya üzerinden yürütmek zorunda kaldım" diyerek ince bir gönderme yapmış. Ancak Sayın Belediye Başkanı Acar’ın da birçok açıklamayı sosyal medya üzerinden yaptığını düşünürsek biraz "abes kaçmış" bir sitem...

Ben de bir medya temsilcisi olarak Başkan Acar'ın bu konu gündeme geldiğinde konuyu bütün açıklığıyla medya temsilcileriyle bir araya gelerek anlatmasını beklerdim. Ne yaptı Başkan, sosyal medya üzerinden iddialara yanıt verdi.

Başkan Acar yine sosyal medya üzerinden Başkan Kocaoğlu'na "eğer yine bir oyalama, sırt sıvazlayıp gönderme, bakarız, alırız, yaparız açıklaması değil de niyetinizde gerçekten ciddiyseniz Pazartesi mesai bitimine kadar talebinizi resmi olarak belediyemize yapmanızı önemle rica ederim, zira Aliağa'nın kaybedecek zamanı yoktur" diye manidar bir çağrı yapmış.

Acar açıklamasına Başkan Kocaoğlu'nu eleştirerek devam etmiş.  Ne diyor Başkan Acar:  "Bu konu ilçe başkanınızın belirttiği üzere devasa satın alma ve devasa proje olarak nitelendirilmiş olsa bile,  bu vesile ile haddime düşerek Aliağa’mızdaki 3 yıldır bekleyen,  defalarca görüşmemize rağmen bir türlü yapmadığınız veya becerip yapamadığınız veya oyalayıp yapmayacağınız veya önemsemediğiniz asli işlerinizi hatırlatmak isterim."

Başkan Acar'ın bu açıklamasıyla maksadını aştığını düşünüyorum. Sadece "arsayı alırız" diyen ve bunun dışında tek açıklama yapmayan Büyükşehir Belediye Başkanı’na bu kadar öfkelenmesinin açıklaması ne acaba...

Birde adama sormazlar mı bu acele niye...

Neden konu sadece arsa satışı iken Büyükşehir Belediye Başkanı ile köprüleri atacak kadar tartışmanın içine girer'  Bu açıklamadan benim anladığım, Belediye Başkanı Acar "masayı devirmeye" çalışıyor. 

Bu kadar sert ve ciddiyetten uzak bir açıklamanın Türkçesi: "Sen bu işe burnunu sokma..."

Bunun başka bir açıklaması yok...

Oysa satılan araziyle ilgili yapılan açıklamalar ortaya atılan iddialarla ilgili kafalarda bu kadar soru işareti varken, Acar kamuoyuna sadece 10 dakikalık bir video ile AK Partili meclis üyesiyle yaptığı bir konuşmayı yayınlayarak yanıt verdi.

Kaldı ki bu meclis üyesi Aslan Erol Mete'nin bu konuyla ilgili komisyonların hiçbirinde olmadığını öğrendim. Zaten bağlayıcı bir durum olsa bile, belediye meclis üyelerinin belediye mevzuatına ne kadar yabancı olduklarını biliyoruz.  Belediye Başkanı Acar’ın diyaloga girdiği meclis üyelerinin verdikleri yanıtları doğru ve kesin bilgi olarak  kabul edemeyiz.

Aliağa Belediye Başkanı Acar'a buradan önerim, geniş katılımlı bir basın toplantısı yaparak satışı krize yol açan arsayla ilgili detaylı bir bilgi vermeli ve basın mensuplarının soracağı soruları yanıtlamalı. Son bir haftadır karşılıklı açıklamaların yarattığı algıyı kamuoyuna doğru bilgi vererek değiştirebilir.

Videoda sanki meclis üyeleri bu satışa onay vermiş ve ardından çark etmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını düşünüyorum. Oysa bana göre gerçekler böyle değil.  Bu nedenle öyle sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalara yanıt vermek yerine açık açık bütün detaylarıyla açıklama yapmasını konuyla ilgilenen herkes gibi ben de bekliyorum.