Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Oylar verilsin Bayır'a, diğerleri gitsin Çayır'a!

Milletvekili maaşını son kuruşuna kadar üniversitede okuyan muhtaç kız öğrencilere burs olarak dağıtan CHP İzmir Milletvekili Sayın Tacettin Bayır'ın bu özverili ulvi davranışı nedeniyle önümüzdeki milletvekili seçimleri için kurulacak önseçim sandıklarını patlatarak milletvekili aday listesinin ilk sırasına oturması büyük bir olasılıktır!

Hiç merak etmesin CHP’nin vefakâr duyarlı ön seçim delegeleri oylarını kendisine KDV'siyle birlikte çuval çuval ve seve seve verecektir. Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyor!

Yine önümüzdeki milletvekili seçimlerinden önce yapılması muhtemel CHP İlçe ve İl kongrelerinde kongre delegeleri kendisi için avazı çıkasıya kadar koro halinde, "Oylar verilsin Bayır'a… diğerleri gitsin çayıra!" “Oylar verilsin Bayır'a… diğerleri gitsin çayıra.” diye slogan atacaktır mutlaka. Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyor!

Türk halkı duygusaldır. Vefakâr bir toplumdur. Ekonominin gücünü siyaset reyonunda akıllıca kullanan, fırsata dönüştüren politikacıları onurlandırır! Takdir eder

İhtiyacı olan birine yardım etmek bir milletvekili için saygı duyulması gereken güzel bir davranıştır. Ancak bunu yaparken, "Bravo sayın milletvekiline; maaşının tamamını muhtaç öğrencilere burs olarak veriyor; diğer milletvekilleri neden zırnık bile vermiyor!" imajı yaratarak şike yapmak bize göre etik bir davranış değildir.

Oysa yapılan iyiliğin ve yardımın, sadece yardım edilenle yardım edenin arasında sır gibi kalması gerekir. Bunu cümle âlemin gözü önünde yapılması siyasetin lügatinde güçsüzlerin üzerinden yarınların politik düşlerine yatırım denir.

Sayın Tacettin Bayır takdir ettiğimiz saygı duyduğumuz bir milletvekilidir. Ancak, kendisini takdir etmemiz saygı duymamız onu eleştirmemize engel değildir.

8 milyon kişinin issizliğin pençesinde kıvrandığı ve asgari ücretin 1300 TL olduğu bir ülkede, 17 bin TL'lik milletvekili maaşının tek kuruşuna dokunmadan ihtiyacı olan öğrencilere burs olarak dağıtan bir milletvekili bu güzel davranışını medyada şov yaparak değil; yalnızca kendi iç huzurunun motivasyonu için gizlice yapmalıdır.