Dolar 32,6084
%-0.16
Euro 35,3901
%-0.15
Altın 2.501,280
%-0.41
Bist-100 10.852,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, Özgüven için tek vücut

CHP, Özgüven için tek vücut

Dikili’ye çıkarma yapan CHP’liler Yargıtay’ın kararının ardından yaşanan krizde Osman Özgüven’e yalnız olmadığı mesajını verdi. Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen Destek Mitingi’ne katılanlar yakalarına ‘bizi de alın’ kokartı taktı. Destek mitingine başta CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın olmak üzere CHP tam kadro hazır bulundu.

  • Ege Postası
  • 16.11.2012 - 01:13
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Yargıtay tarafından 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Osman Özgüven’e CHP’den destek geldi. Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen Destek Mitingi’ne CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri,  İzmir Milletvekilleri  Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok sayıda ilçe başkanı, belediye başkanı ile vatandaş katıldı.

Dikili Belediye Başkanı Özgüven'in hapis cezasının onanması belediyede ve CHP'de tepki yaratırken Özgüven’in çalışma arkadaşları, CHP ve STK’ların desteği ile Atatürk Meydanı’nda bir miting düzenledi. Mitinge katılanlar yakalarına ‘bizi de alın’ yazılı kokartlar takarken Özgüven maskeleri ile cezaya tepki gösterdiler. Destek Mitingi'ne yapılan konuşmalar damga vurdu.


ÖZGÜVEN’İN MEKTUBU OKUNDU

Mitingin başında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in gönderdiği mektup okundu. Mektubunda utanılacak hiçbir şeyi olmadığını söyleyen Özgüven, “Yüreklerinde sevgi taşımayan, baş eğenler, olayı mahkemeye taşıyan insan müsvetteleri vicdanlarının sesine kulak tıkayanlar utansın. Onlar hep bu korku ve endişe içinde yaşayacaklar. Ne yapılırsa yapılsın bizim yüreklerimizdeki sevgiyi ve haksızlığa karşı var olan öfkelerimizi çalamayacaklar” dedi.

Yargıtay’daki davanın kesinleştiği haberini aldıklarını, henüz yasal bir bildirimin yapılmadığını ancak itiraz sürecini başlatacaklarını ifade eden Özgüven, sürecin infazı etkilemediğini, emekten, eşitlikten, özgürlükten yana olmanın cumhuriyetin kazanımlarından yana olmanın hesabının ödettirildiğini dile getirdi. Kararın Dikili’yi teslim almaya yönelik olduğunu sözlerine ekleyen Özgüven, “Dikili halkı onlara gereken cevabı verecektir. Benim ve birkaç arkadaşımın aktif muhalefet zemininden uzak tutulması onlar açısından bir işe yaramayacaktır. Dikili’de aynı idealle mücadele eden binler var” diye konuştu.


ALTIPARMAK: AYNI ŞEVKLE DEVAM EDECEĞİZ

Belediye Başkanlığını vekaleten sürdüren Yusuf Altıparmak, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in  ‘İnadına barış inadına özgürlük’ dediğini hatırlatarak, “ Biz özgürlük için, bağımsızlık için mücadele edeceğiz. Ağabeyimiz rehberimiz hiç merak etme…Senin bıraktığın yerden aynı şevkle aynı yolda devam edeceğiz” dedi.

ŞENER: İTİBASIZLAŞTIRAMAZLAR

Dikili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ise, “ Başkanımızı itibarsız hale getirmek istiyorlar. Halkın gönlünden başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını silmezler. CHP’li belediyelere yapılan saldırıların bir parçası Dikili’de yapılan…Her durumda belediye başkanımızın yanında olacağız. Mücadeleden geri kalmayacağız” dedi.

KOCAOĞLU: BAŞ KALDIRACAĞIZ

Gelecek kuşaklar için çalışanların hiçbir zaman menfaat peşinde koşmayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in bugüne kadar hakkı olmayan 1 kuruşa bile tenezzül etmediğini söyledi. Yapılmak istenenin Dikili Belediye Başkanı Özgüven’e karşı olmaktan çıktığını ve halkın yanında olanlara uzandığını belirten Kocaoğlu, “ Bizi yıldıramazsınız. Yolumuzdan çeviremezsiniz. Bitirilmek istenen halktan yana olmadır. Bitirilmek istenen suyu bedava vermektir. Bitirilmek istenen okul servisi kurmaktır” dedi.

Başkaldırmak zorunda olduklarını ve adalet istemeye devam etmeleri gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, hükümeti hedef aldığı konuşmasında şunları söyledi;

“Türkiye bir süreçten geçiyor. Türkiye’de Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet temellerinden sarsılmak isteniyor. Biz onurumuzla yaşayacaksak başımızdan bu derdi defetmek zorundayız.Hangi siyasi görüşten olursa olsun ülke bugün dar boğazdan geçemiyor. Ona göre değerlendirmemiz gerek. Ey Özgüven’i sevenler, Atatürkçüler, aydınlar ezilen vatandaşlar ayağa kalkıp çalışacağız örgütleneceğiz. Sabahlara kadar çalışıp karanlığı yıkacağız. Bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Bizim görevimiz bu…Biz Özgüven’in burada özgür belediye başkanlığı yapması  için çalışacağız. Hep beraber yanındayız. Ülkeden bu dert gidecek. Ülke sağlıklı ellere kavuşacak. Başarmak umuduyla yolumuz açık olsun”

GÜNAYDIN: EN BAŞTA ÖZGÜVEN’İ SAYARIZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise, “Tüm belediyeleri takip ediyoruz. Eğer Türkiye’de sosyal belediyecilik adına bir bayrak gibi dalgalanan bir başkan varsa en başta Osman Özgüven’i saymamız gerekmektedir” dedi.

“ALNINA YAPIŞTIRAMAZSINIZ”

80’li yıllarda öğrenciyken o yıllarda bile  Özgüven’in ‘demokrasi ve barış’ dediğini çok iyi hatırladığını anlatan Günaydın, “ Osman Özgüven’in alnına ihaleyi fesat karıştırma eylemini yapıştıramazsınız. Uğraşsanız da yapmazsınız. 8 yıl 4 ay ceza verenlere sesleniyorum. Ülkeye anlatmayacağımızı mı sanıyorsunuz. Yalnızca halkına hizmet etmek için çaba gösteren bir başkanın cebine para girmiyor. Kimsenin cebine girmiyor. Ama ceza alıyor.İhale iptal ediliyor. Satılmış bir yer yok. Belediyenin kasasından para çıkmıyor. Size soruyorum. İhaleye fesat karıştırıldığını söyleyecek bir vatandaş var mı. İhaleye fesat karıştırmayı arıyorsan Kayseri’ye bak. Ankara’ya bak. İstanbul’a bak.Bizim bir görevimiz var. Kurdukları düzeni bunların başına yıkmak. Yaptıkları bütün cezaevlerini onların başına yıkacağız ama hepsini değil. Çünkü bunların hesabını teker teker soracağız” dedi.

TARTAN: AYDINLIK KARANLIĞI AŞACAK

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Haksızlıkla karşı karşıyayız. Bugün akla karanın mücadelesi var. Aydınlık her zaman karanlığı aşacak. Osman abiyi en kısa zamanda aramızda göreceğiz” dedi.



ali engin ile mithatumut

ENGİN: ÇEMBERİ HEP BERABER KIRACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye’de gelinen noktada adaletten söz edemeyeceklerini belirttikten sonra, “ Adaletin olmadığı bir düzende ne demokrasiden nede cumhuriyetten bahsedilemez.  Bugün sadece bir diktatör var. Bu bütün alanlara yansıdı. Çember daralıyor. Bu çemberi hep beraber kıracağız. Özgüven bir barış adamı…Belediye başkanlığından önce il başkanlığıda yaptı. Onurluca emek cumhuriyet gibi değerleri hep savundu. Örnek bir insan…Ailesi bize emanet CHP’ye emanet” dedi.

ÖZGÜVEN'İN EŞİ: BEN DE KENDİSİNE ULAŞAMIYORUM

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in eşi Ayşe Özgüven  ‘adalet istiyoruz’ mesajı verdi. Çocuklarımla birlikte dimdik ayaktayız diyen Ayşe Özgüven; “kararı talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Adalet istiyoruz. Eşimin sonuna kadar arkasındayım” diye konuştu. Eşinin davayla ilgili dosya takibi yapabilmek için Ankara’ya gittiğini belirten Ayşe Özgüven “telefonları kapalı. Ben de kendisine ulaşamıyorum” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.