Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Ankara'dan gelecek haberde

Gözler Ankara'dan gelecek haberde

Büyükşehir adaylarının netleşmesinin ardından gözler İzmir'in ilçelerinde kim aday gösterilecek sorusuna çevrildi. CHP'de adaylık açıklaması için daha önceden duyurulan 5 Ocak PM'si yerine açıklamanın Ocak ayı ortaları olup olmaması gündeme gelirken AK Parti Ocak ayının ikinci haftasında adaylarını dev bir şölenle açıklamak için kolları sıvadı

  • Ege Postası
  • 27.12.2013 - 18:38
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonucu ülkeyi saran kaos ortamı siyasetin yol haritasını da değiştirecek m? Cevabı merakla beklenen bu sorunun hedefindeki partilerse CHP ve AK Parti. CHP daha önce açıkladığı yol haritasında 4 Ocakta yapılacak MYK'da İzmir'in ilçelerinin isim olarak belirleneceği, 5 Ocakta yapılacak olan Parti Meclisi'nde de bu isimlerin kesinleştirileceği yönündeydi. Ülke gündemini sarsan son olayların ardından bu tarihin bir iki hafta ötelenmesi tartışılmaya başlandı. Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere CHP'de tarihin Ocak ortasına doğru ertelenmesi konusu sesili bir şekilde dillendiriliyor. Seçim çalışmalarına diğer partilerden çok daha önce başlayan CHP'de olası bir erteleme kararının CHP'nin belirlediği takvimi karıştırabileceği ihtimali kadar uzun ve stresli bir dönem geçiren aday adaylarından gelebilecek olumsuz tepki de CHP'li kurmayları düşündürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tartışmayla ilgili son kararı vereceği ve olası bir ertelemenin şu an için düşük bir ihtimal olduğu belirtiliyor. 5 Ocaktaki PM'nin belirlendiği tarihte yapılacağı belirtildi.

AK PARTİ'DE TABLO DAHA NET
Büyükşehir adayı olarak Binali Yıldırım'ı tercih eden AK Parti İzmir'in ilçeleriyle ilgili hazırlıkları da hemen hemen tamamlamış durumda. Tıpkı Binali Yıldırım'ın adaylık açıklamasında olduğu gibi ilçe adaylarının açıklanması da son anda bir terslik olmazsa Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı dev bir törenle yapılacak. AK parti Genel Merkez kulislerinde net bir tarihten ziyade Ocak ayının ikinci haftası olacak türünde bilgiler geliyor. 17 Aralık operasyonu sonrası sıkıntılı günler geçiren AK Parti'nin İzmir'le ilgili iddiasını ortaya koyacak türden bir tören hazırlığı içinde olması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.