Dolar 32,7260
%0.2
Euro 35,5198
%0.21
Altın 2.496,420
%-0.6
Bist-100 10.914,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan dobra dobra açıklamalar

Kocaoğlu'ndan dobra dobra açıklamalar

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair gelişmeleri değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, halen tartışılan adaylık konusunu ve “Süreci izleyeceğim” kararını masaya yatırarak enine boyuna değerlendirmede bulundu. Süreci erken bulduğunu yineleyen Kocaoğlu, “Sırtımda ağır bir sorumluluk var. Bir süre daha bekleyeceğim” diyerek genel merkezden gelecek kararı beklediğini dile getirdi. Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta 82’inci İEF’nin açılış töreninde yaşananlara da değinerek, olayın sorumluların herkesçe bilindiğini, yaşanan durumun gerekçesinin ise provokasyon olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 14:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP Genel Merkezi tarafından aday adayları için belirlenen son başvuru tarihi olan 2 Eylül 2013 tarihine kadar başvuru dosyasını vermeyerek, “Süreci izlemeye devam edeceğim” diyen Başkan Kocaoğlu, adaylığına dair spekülasyonlara da cevap vermeyi de ihmal etmedi ve, “Ülkemizde çok büyük sorunlar var. Bu durum İzmir’i de etkiliyor. Bana, “Bu gelişmelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne alakası var'” diye soruyorlar. Neden alakası olması? Burası 4 milyonluk bir kent. Ve Türkiye ekonomisinin yüzde 15’ini teşkil ediyor. Bunun çok yakından bir ilgisi var. Dolayısı ile ben ulusal boyuttaki gelişmeleri de soğukkanlılık ile izleme ihtiyacı duyuyorum. Diğer yönden her seçim sürecinin, her tarihin, yaşanılan her günün kendine has özellikleri vardır. 2009 sürecinde “6 ay kala açıklayacağım” dedim ve 6 ay kala “Aday adayım” dedim. Şu anda erken. Bugünü koşullarında böyle. AK Parti’nin adayını da açıklaması benim için çok önemli. Tabii ki elini görmek istiyorum. Bu gayet doğal bir şey. Bir de bu süreyi çok erken görüyorum. Daha 6,5-7 ay var. Bu sürecin geçmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“NEDEN BAKAN YILDIRIM ÜZERİNDEN PRİM YAPAYIM Kİ'”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin çok farklı olduğunun altını çizen Kocaoğlu, genel merkeze seslenerek, “Büyükşehir Belediyesi çok farklı bir şey, Konak, Karşıyaka ve diğer ilçeler farklı. Büyükşehir için dosya veren arkadaşlar oldu. Onlara da başarılar diliyorum. Onların durumu çok farklı. Onlar kendi penceresinden değerlendirdi, ben kendi penceremden değerlendiriyorum. Bu görevi canhıraç bir şekilde günde 18 saat çalışarak yapıyorum. Ve 9,5 senedir de belediye başkanıyım. Her anımı değerlendirmeye çalışıyorum. Belediyenin her kuruşunu, kentim tüm kaynaklarını değerlendirmeye gayret gösterdim. Yaptıklarım ortada. Yapamadıklarımızı da kamuoyu değerlendiriyor. “Binali Yıldırım aday olsa ne yaparsınız'” diye soruyorlar. Memnun olurum diyorum. Sayın Bakanım ile yarışmak benim için zevktir diyorum. Bunu demek de herhalde benim hakkım. Burada hiçbir şey yok. Sonra bir milletvekilimiz kalktı, “Binali Bey üzerinden prim yapıyor” dedi. Onu da anlamadım zaten. Büyükşehir belediye Başkanı neden gidip Binali Bey’İn üzerinden prim yapsı? Ya da tam tersi, o benim üzerimden niye prim yapsı? Böyle bir şey olur mu'” dedi.

“OMUZLARIMDA BÜYÜK SORUMLULUK VAR…”


Kocaoğlu, adaylığı ile ilgili tartışmalara şu sözleri ile nokta koydu; “Omuzlarımda büyük bir sorumluluk var. Bu kararı vermek benim için zor. Ben aday olsam da, olmasam da, bu seçim sürecinde en önde koşan adam olacağım. AK Parti’den aday olacağım dahi söylendi. Gülüp geçtim. Benim bir partim var, o partide siyaset yapmaktan büyük bir zevk alıyorum. Bugün AK Parti iktidardır, yarın CHP, öbür gün MHP ya da başka bir parti olabilir. Ben sosyal demokrat düşünceye sahip bir insanım. Kendi kulvarımda bakış açımda, kendime en yakın gördüğüm siyasi parti de CHP’dir, yoluma burada devam edeceğim. Bu dedikoduları yazanlara sormak lazım “Neden'” diye. Şu anda devam edeceğim ya da etmeyeceğim diye bir kararım yok. Yarın, hatta 30 saniye sonra ne olacağını bile bilemeyiz.”

TUNÇ SOYER’E TEŞEKKÜRLE CEVAP VERDİ

Tunç Soyer’in “Başkan Kocaoğlu görevine devam ederken aday olmayı doğru bulmadım” sözlerini de yorumlayan Kocaoğlu, “Hakan Bey başvurdu, Sayın Arıtman aday adayı oldu, Birgül Hanım başvurdu, yarın başka arkadaşlar da olabilir. Devlet memurları bu işten istisna, henüz başvurmadılar. Genel Merkezin de isim belirleme hakkı var. Tunç Başkan’a gelince, aday olursa sevinirsim. Benim için bir sakıncası yok. Beraber çalıştığımız, saygı duyduğum bir kardeşim. Seferihisar’da çok güzel şeyler yaptık. Elimizden gelen katkıyı da, desteği de verdik. Seferihisar’ın tüm altyapı sorunlarını bitirdik, ama daha yapacak çok işimiz var. Biz olursak biz yapacağız, yarın başkası olursa o yapacak. Ama bu hizmetler devam edecek. Ama ben kesinlikle Tunç Soyer arkadaşımızı da kutluyorum. Ona da başarılar dikliyorum. Ama sosyal medyadan açıklamasını yapmış, düşüncelerini dile getirmiş” dedi.


“BENİM DURUŞUM BELLİ, GENEL MERKEZ NE KARAR VERİR BİLEMEM”


Genel Merkez’in kendisini aday gösterip göstermeyeceği ile ilgili kulislerde dolanana dedikodular için de açıklamada bulunan Aziz Kocaoğlu, “Yaşayıp göreceğiz. Zamanla öğreneceğiz. Beni aday gösterirler mi, göstermezler mi, o konuda emin olamam. Ne genel başkanımızın, ne de parti genel merkezimizin düşüncelerini bilmiyorum ve saygı duyuyorum. Benim duruşum belli. Ben siyaseti kentim inçin, ülkem için yapıyorum. Partimi yüceltmek için yapıyorum. Önce devletim, önce milletim diyorum. Ben burada bir aracım ve başarılı bir araç olmaya çalışıyorum. Aday olup olmamak ayrı bir konu. Ben siyaseti rahat, korkusuz, endişesiz yapmalıyım ki, belediye başkanlığına odaklanabileyim” diye konuştu.

“BAZILARI RÖVANŞ ALMAYA GELMİŞLER…”

82’inci İEF açılışında gerçekleşen olaylara da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu olaylar birileri tarafından mı düzenleniyor, onu bilemiyorum. Bir defa şunu kabul etmek lazım ki, bundan 3 sene evvel, Sayın Nihat Ergün’e yapılan protesto sonrasında da bunun cevabını çok sert bir şekilde vermiştim. Ondan sonra arkadaşlar 2 sene daha fuara gelerek, grupçuklar getirerek bunun rövanşını almak gibi bir eylem içerisine girdiler. Ben bunu hoşgörü ile karşıladım. 2 sene bunu karşıladım. Bu sene de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP olarak en ufak bir hazırlık yapmadık. Bunu namusum şerefim üzerine söylüyorum… Zaten bunu yapmam doğru değil. Bu konuda da en ufak bir eleştiri almadım. Orada bir partinin genel başkanı var, bir bakan teşrif ediyor. Burada tabii ki, ben dahil herkes bakanımızı alkışladık. Ama bunun dışında olayı bir şova dönüştürmek, orada oturan insanları bu yönde bir eyleme sürüklemek çok yanlış. Sonuçta orası bir platform ve İzmir’in ortak değeri, hatta markası. 60 ülkeden temsilci var. Sonra bir tepki oldu ve olaylar bu noktaya kadar geldi” dedi.

“KİMİN YAPTIĞINI HERKES BİLİYOR”


Olayların mevcut noktaya gelememesi gerektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ben o gün, yine de her zamanki üslubumla, sükunete davet ettim, çağrıda bulundum. Orada yaklaşık 2 bin 500, 3 bin kişi de buna uydu. Ben konuşmama başladım, ondan sonra bir provokasyon başladı. Bu provokasyonu da kimin yaptığı belli. Herkes tarafından biliniyor. Artık bu kim tarafından yapıldı, herkesçe biliniyor. Emniyet tarafından da biliniyor. Ve orada bir tane resmi elbiseli polis yok. Orada sivil polisler var. Sivil polisler belli kişileri oradan alıp götürmeye çalışıyor. Ama orada sivil polisler tarafından kuşatılmış 30-40 kadar kişiye de kimse müdahale etmiyor. Bu İzmir’e yapılan hem onu yapan görüşe zarar veren, hem kente, hem ülkeye, hem de EXPO’ya da zarar veren bir davranıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu fuarın ev sahibidir. Bugüne kadar 82 yıldır bütün maddi olanaklarını seferber ederek, bu uluslar arası fuarı 82’inci kez gerçekleştirmiştir. 108 kişilik İZFAŞ bunun için bir sene çalışmıştır. Sanayi Bakanlığı da uluslar arası anlamda çalışarak katkıda bulunmuştur, onlara da çok teşekkür ederiz. Bunun tim külfeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Böyle bir külfeti de başka hiçbir belediye böyle bir yatırıma imza atmamıştır” dedi.

“ONLAR İZMİR’İN VEKİLLERİ Mİ'”


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan olayların ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekillerine eleştirerek, “Böyle bir belediyeye ve yıllardır bu fuara sahip çıkan kente ve kentliye siyasi tartışmalarla ve basit şovlarla, ve ardından iki tane milletvekilinin de yaptığı açıklama ile, “Artık biz de fuarda varız” diyerek fuardaki 40-50 tane çığırtkanın bağırmasını İzmir’de siyasete bağlayacak, “Oraya hazır geldik” diyecek milletvekilleri İzmir’in milletvekili m? Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili m? Bunlar İzmir’in kalkınması, Türkiye’nin kalkınması için mi çalışıyorla? Yoksa çok basit şov mu yapıyorla? Bunun İzmir kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Böyle olmaz, böyle olmamalı… Biz hepimiz kardeşiz, 76 milyon kardeşiz… Aynı lokmayı paylaşıyoruz. Biz barışı hep birlikte tesis etmeliyiz. Sürekli bunu söylüyorum. En çok barışa ihtiyacımız olan dönemdeyiz. Oradaki konuşmamda da bunu vurguladım. O yüzden olaylar çok abes olmuştur. Ben konuşmamda uyarımı yaptım. Sayın Genel Başkan’ımız da uyarısını yaptın. Olgun bir şekilde sükunete davet etti. Geçen sefer de özür diledikten sonra bir şey olmamıştı. Ben isterdim ki sayın bakanımız da, benim ve genel başkanımızın gösterdiği olgunlukta davranarak hareket etsin. Fuarın hepimizin ortak bir değeri olduğunun altını çizmesi gerekirdi. Üzüldüğümü bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde yanıt verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.