Dolar 32,6325
%-0.04
Euro 35,1104
%0.06
Altın 2.445,140
%-0.11
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soydan: Demokratik haklarını kullandılar

Soydan: Demokratik haklarını kullandılar

CHP Gençlik Kolları MYK’sının kurultay kararı alarak 21 Nisan’da olağan üstü kongre düzenlemek üzere yol çıkması İzmir Gençlik Örgütü’nde çatlak oluşturmuştu. İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan’ın katılmadığı basın toplantısında 9 il yöneticisi ve Soydan’a muhalif ilçe örgütlerinden partili gençlerin katılımıyla Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan’a destek verilmiş ve ‘kurultay istemiyoruz’ denilmişti. İl Gençlik Kolu Başkanı Soydan hem kurultay kararını hem de kendisinin katılmadığı toplantı hakkında açıklama yaptı. Soydan, "toplantıyı düzenleyen ve katılanlar hakkında disiplin işlemi yapılması veya ceza almaları söz konusu değil. Demokratik haklarını kullandılar” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.03.2013 - 11:27
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ - CHP Gençlik Kolları MYK’sının 14 üyesinin Hençlik Kolu Genel Başkanı Emre Doğan'ı eleştirerek kurultay kararı alarak 21 Nisan’da olağan üstü kongre düzenlemek üzere yol çıkması ile birlikte farklı tartışmalar da yaşanmaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, konu hakkında MYK tarafından henüz bir karar alınmadığını ve ufukta bir kurultay gözükmediğini söylerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olağan üstü kongreye yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, süreçle bizzat ilgileneceğinin altını çizerek, “Gençlik Kolları'nın işine hiç kimse karışmayacak. Bu süreçte en doğru kararı gençler verecek. Bu işe hiçbir milletvekili ve genel başkan yardımcısı karışmayacak. Atama sitemine ben de sıcak bakmıyorum. Gençler kendi aralarında anlaşacak ve ne yapacaklarına, kimi seçeceklerine kendileri karar verecek” diye konuştu.

İZMİR'DE KURULTAY ÇATLAĞI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


İZMİR’DE ÇATLAK OLUŞTURDU

Deprem etkisi yaratan kurultay kararı İzmir’de de çatlak oluşturdu. Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan’a destek vermek için düzenlenen basın toplantısına İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan katılmamış, toplantıya 9 il yöneticisi ve Soydan’a muhalif ilçe örgütlerinden partili gençler katılmıştı.

SÜRECE KARIŞILMAMASI GEREK

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan hem kurultay kararını yorumladı hem de kendisinin katılmadığı il binasında 9 il yöneticisi ve ilçe örgütlerinin katılımıyla düzenlenen Gençlik Kolları Genel Başkanı Doğan’a destek toplantısını değerlendirdi. CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Soydan, Gençlik Kolları’nda yaşanan sürece karışılmaması gerektiğini belirterek, kurultayın yapılmasına kesin gözüyle baktığını dile getirdi.

TARAF TUTMAM SÖZ KONUSU DEĞİL

İl Gençlik Kolları Başkanı Soydan, “Gençlik Kolları MYK’sı kurultay kararı aldıysa, evet demek ki kurultay yapılacaktır. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun açıklaması da bunu doğrular nitelikte. Benim şahsi düşüncem kurultayın kesinlikle yapılacağı yönünde. MYK tarafından alınan olağanüstü kongre kararı konusunda ise herhangi bir taraf tutmam söz konusu değil. Kaldı ki alınan bu karar, tüzüğümüze de uygundur ve “Doğru mu, yanlış mı'” tartışması yapmak da yersizdir. Bununla ilgili yorum yapmayacağım ancak, neyin ne olduğu çok kısa bir zaman içerisinde belli olacak. Genel Başkan’ımızın da dediği gibi, gençler kendi iradelerini kendi belirleyecektir. Ben bu hassas süreç içerisinde fikir yürütmeyi ya da açıklama yapmayı da doğru bulmuyorum. Her şeyden önce bizim üyemiz olan on binlerce genç ve yine partimize oy veren de yüz insan var. Biz onlara karşı bir sorumluluk taşıyoruz. Birçok insan bizim ne diyeceğimize, bizim lafımıza bakıyor. Bu noktada yanlış yapma lüksümüz de yok” sözleri ile kurultay sürecine tarafsız yaklaştıklarını dile getirdi.

DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANDILAR

Geçtiğimiz günlerde il yöneticilerinin de içinde bulunduğu ve ilçe örgütlerinin yöneticileri tarafından İl Gençlik Kolları’nı temsilen yapılan basın açıklamasını da değerlendiren Soydan, “Bu açıklamanın İl Gençlik Kolları ile bir alakası yoktur. Söylediğim gibi, hassas bir sürecin içerisindeyiz. Geri dönüşü olmayan açıklamalar yapmak ya da taraf tutmak doğru bir tutum değil. Bu herkes için geçerli. Muhalif olsun ya da olmasın, bu önemli bir noktadır. Son sözü Genel Başkan söyleyecek. En azından bu süreçte hassas davranılmalı. Ağızdan bir şey çıktıktan sonra bunun geri dönüşü yoktur. Ve söylediğiniz sözün esiri olursunuz. O yüzden ben yanlış bir adım atmamak adına Genel Başkan’ın dediklerine bakarım. O yüzden iyi ya da kötü o açıklamayı yapan arkadaşlar hakkında bir şey söylemek istemiyorum. O onların demokratik hakkıdır. Haklarında disiplin işlemi yapılması veya ceza almaları da söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.