Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den Durak'a yaylım ateşi!

Sürekli'den Durak'a yaylım ateşi!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın stat ve marina konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. “ Durak, ruh halinden kaynaklanan ve gerçeği yansıtmayan açıklamalarda bulunmuş. Başkanın psikolojisi iyi değil. Kendisi partisi ve büyükşehir belediye başkanıyla kavgalı. Önümüzdeki yıl bu sıkıntılardan kurtulacak" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 13:46
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın stat ve marina konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Sürekli, Durak’ın “Stad projesini hazırladık ama projeye bir türlü başlanmadı. Karşıyakalılar olara tramvayımızı, marinamızı bekliyoruz” dediğini hatırlattı ve, “ Durak, ruh halinden kaynaklanan ve gerçeği yansıtmayan açıklamalarda bulunmuş. Başkanın psikolojisi iyi değil. Kendisi partisi ve büyükşehir belediye başkanıyla kavgalı. Önümüzdeki yıl bu sıkıntılardan kurtulacak. Çünkü yerel iktidara biz geleceğiz. Başkan sıkıntısını hükümete iftiralar atarak kenara koymaya çalışıyor” dedi.

“MERAK ETMESİN NAZİP OLMAYACAK”
Durak’ın başkanlık makamını temsil konusunda sorunlar yaşadığını öne süren Sürekli, “2009 seçimlerinde yüzde 65 oy alan belediye başkanına yaptıkları açıklamalar yakışıyor m? Bunun ağırlığını belediye başkanı dört yıldır taşıyamadı. CHP’nin anketinde bile başkanın oyu yüzde 50’nin altında. AK Parti Karşıyaka’da 2002 yılından bu yana yükselişte. Partimizin genel merkezimiz de anketler yaptırıyor. Partimiz yüzde 30’da sabitlendi. CHP de yüzde 50’de sabitlendi. Onlarınkinde düşüş, bizlerinkinde ise yükseliş var. Başkan ‘hiçbir zaman iktidar partisi ile aynı partide çalışamadım’ diyor. Merak etmesin bu kendisine hiçbir zaman nasip olmayacak. Seneye Büyükşehir ve Karşıyaka’da partimiz iktidar olacak. Sürekli sorun üretiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı kimd? Kendi partisinde olmasına rağmen onunla da problemler yaşıyor” dedi.

“BİLMİYORSAN ÖĞREN”

Karşıyaka’ya yapılması planlanan Marina ve stad projelerini görüşmek üzere geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittiğini anlatan AK Partili Sürekli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile bu konuları görüştüklerini söyledi. Sürekli, “ilk projede Marina vapur iskelesi ile Nikah Salonu arasına yapılacaktı. Karşıyaka Belediyesi buna gerekçe göstermeden itiraz etti. Ardından Büyükşehir Belediyesi de ‘Körfez sirkülasyonunu’ gerekçe göstererek istemedi. Yeni yer olarak Mavişehir önerildi. Bakanlık Mavişehir’de yaptığı araştırmadan sonra ‘yeterli derinlik yok’ raporu verdi. Zaten şu anda Körfez’de tarama yapılıyor. O bitsin ardından marina ile ilgili çalışma yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Körfez’deki taramayı yapmadan biz Mavişehir’e marina yapamıyoruz. Eğer Karşıyaka İskele ile Nikah Sarayı arasına yapılacaksa hemen başlayabiliriz. Cevat Durak size sesleniyorum, ‘eğer bilmiyorsanız, bunları öğrenin. Burada hükümetten kaynaklanan bir sıkıntı yok. Suçu biz de aramayın. Tramvay konusunda çalışmalar devam ediyor” dedi.



KISKANMA!
Hükümet tarafından yapılacak Örnekköy Stadı ve mevcut Yalı’daki Karşıyaka Stadı’nın durumu hakkında açıklamalarda bulunan Sürekli, “Biz ‘yapacağız’ dediysek yaparız. İzmir’in iki yakasına iki stat yapılacak sözümüz vardı. Bunların yerleri belli oldu. İzmir’in stadı yapılacak. Başkan ‘bir an önce yapılsın’ diyor. Şu andaki proje Örnekköy’e sığmıyor. Arazi yetmiyor. Sen sığdıracaksan gel sığdır. İlave tahsisler yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ile zaten görüşülüyor. Karşıyaka Belediyesi’nin bundan haberi yok. Bir de Karşıyaka’da mevcut stat alanına yeni stat yapılacak. Yalı’daki tesislere 15 bin kişilik stat kurulacak. Kim ne derse desin, Cevat Durak bu proje hayata geçecek. Kıskanma. Oranın imar problemi, mülkiyet problemi yok. İnşaatına hemen başlanılabilir durumdadır. Açıklamanın ayrıntısını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yapacak. Eleştiriler objektif değil, subjektiftir. Kıskançlık ürünü açıklamalar yapılıyor. Projenin ayrıntılarını herkesle paylaşacağız. Bu stat, Karşıyaka Spor Kulübü’nün malı olacak. Kalıcı gelirler elde edecek. Kesinlikle gökdelen, inşaatları olmayacak. Stadyum dışında başka bir çalışma yok. Stadın altına gelir getiren iş merkezleri inşa edilecek. Orası devletin arazisidir. Kimse spekülasyon yapmasın” dedi.

HÜKÜMET DESTEKLEYİNCE KÖTÜ

Bakanlığın Yalı’daki Karşıyaka Stadı’na yönelik projesinin geçmişte gündeme geldiğini anlatan Sürekli, o zaman sesini çıkarmayan Durak’ın şimdi tepki gösterdiğini söyledi. Sürekli, “Belediyenin önerdiği, desteklediği eski Başkan Akif Ersizgin’in şimdiki gibi bir projesi vardı. Bu proje eskiden iyiydi de şimdi mi kötü old? Belediye başkanının içinde bulunduğu duygu insanı bir kıskançlıktır. Belediye tarafından yönetimi oluşturulan başkan bunu yapamadı. CHP destekli bir yönetim gündeme getirince güzel, hükümet destekleyince ise kötü oluyor. Bunu anlamak mümkün değil. Yaptığı açıklamaların içi boş. Gerçekten Karşıyaka’nın haline üzülüyoruz. Hep ‘hükümet istemedi, engelledi’ denildi. Büyükşehir Belediyesi’nin bile karşısına çıktı. Başkanın psikolojik durumunu tahmin ediyoruz. Adaylığı ile ilgili konular onun sinirlerini bozabilir. Belediye başkanı parti içi çalışmaları ve adaylık mücadelesini geriye bırakıp hizmet için çalışacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.