Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalışkan'dan 'çöp' resti: Cesedimi çiğnemeden asla!

Çalışkan'dan 'çöp' resti: Cesedimi çiğnemeden asla!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı 2’inci meclis oturumu öncesinde yapılan CHP Grup toplantısında çöp tesisi tartışması yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında sık sık tartışmaya yol açan Yamanlar’da kurulması planlanan çöp tesisine Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’dan sert veto geldi. Çalışkan’ın bassına kapalı yapılan grup toplantısında "gerekirse partiden ihraç edin ama tesisi yapmak için cesedimi çiğnemeniz lazım” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 19:18
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP Grup Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşen oturumda gündem gelen plan tadilatı farklı tartışmalara neden oldu. AK Parti grubunun “kişiye ve kuruma özel” olarak nitelendirdiği plan tadilatına, yasal yönden sıkıntılara yol açacağı gerekçesi ile ret oyu gelirken, ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. Daha önceden Burda AVM olarak hizmet veren ve Karabağlar Belediyesi tarafından yeni belediye hizmet binası yapılmak üzere satın alınan yapı için meclis gündemine getirilen imar planı tadilatına ret oyu veren AK Parti, söz konusu durumun imar yasasına aykırı olduğunu savunurken, CHP Grubu ise AK Parti’nin konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını savundu.

ÇALIŞKAN’DAN “ÇÖP” RESTİ

Meclis öncesinde basına kapalı olarak yapılan CHP grup toplantısında ise, uzun süredir tartışmaları devam eden yine geçtiğimiz günlerde farklı makamlardan gelen onaylar sonrası hız kazanan çöp tesisi süreci tartışma yarattı. Yamanlar’da yapılması planlanan tesise karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın sözleri sonrasında salonda gerginlik yaşandı. Toplantıya katılmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı sık sık karşıya getiren tesis hakkında konuşan Çalışkan, “Yerle ilgili bilimsel kararlar verilmeden oldu bittiye getirilmek isteniyor. Bizimle birlikte istişare edilmeden karar verilmiş, olmuş, bitmiş. Hükümet izinleri bile alınmış, neden bu hükümet izni vermiş bizi birbirimize düşürmek için. Bu oyuna gelmemeliyiz, burada 650 metre yükseklikte yapılacak tesis yakma tesisi değil, bir bertaraf tesisi. Oradaki rüzgarla birlikte bu tesis İzmir’e koku yayacak, ve yer altı sularına karışarak kirlilik yaratacak. Böyle bir şey yapılmaya çalışılırsa benim cesedimi çiğnemeleri lazım. Bu tavrımdan ötürü de partim beni ihraç edecekse, bunu çoktan göze aldım” şeklinde sert bir çıkışa imza attığı öğrenildi.

AK PARTİ’DEN “YASAYA AYKIRI” ELEŞTİRİSİ

Grup toplantısının ardından CHP Grup Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda ise gündeme gelen Karabağlar’ın yeni hizmet binasına dair plan tadilatı önerisi farklı tartışmalara neden oldu. AK Parti grubunun “kişiye ve kuruma özel” olarak nitelendirdiği plan tadilatına, yasal yönden sıkıntılara yol açacağı gerekçesi ile ret oyu gelirken, ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. Daha önceden Burda AVM olarak hizmet veren ve Karabağlar Belediyesi tarafından yeni belediye hizmet binası yapılmak üzere satın alınan yapı için meclis gündemine getirilen imar planı tadilatına ret oyu veren AK Parti, söz konusu durumun imar yasasına aykırı olduğunu savunurken, CHP Grubu ise AK Parti’nin konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını savundu.

ÇAKAR: DÜZENLEME DOĞRU DEĞİL


Konuya dair grubu adına eleştirileri dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, düzenlemeye karşı olduklarının altını çizerek, “Karabağlar Belediyesi’nin belediye binamız ile ilgili bir plan tadilatı var. AK Parti grubu olarak prensipte tabii ki belediye hizmet binasının kolaylaştırılması için katkı koymamız gereken hususlardan bir tanesidir. Ancak biz kurumlar olarak özel şahıslar nasıl bir takım kurallara tabii ise kurumlar da aynı kurallara tabiidir. Kurumun belediye olması bir şey değiştirmez. Dolayısıyla bu plan tadilatına baktığımızda komisyon üyelerimizden aldığımız bilgiye göre aradan geçen bir yol var. Ön tarafta an caddede ticaret imarlı bir yer var. Arkada ise ayrı bir parsel, konut imarlı bir parsel var. Burada bu plan tadilatı ile ticaret imarlı alanda iki emsal civarlı olması gereken parsel üzerindeki inşaatın aslında 3 emsal ile yapıldığında, dolayısıyla o parsel üzerindeki yapının, plan kararlarına ve ruhsat ve eklerine aykırı bir yapı olduğu, bunu düzeltmek için bir plan tadilatına gidildiği, bu arada arkadaki konut alanı emsalinin ön parseldeki ticaret alanı emsaline sayıldığını, bir tevhit bile yapılmadan, ki tevhit yapmaya kalksanız dahi aradan da bir yol geçiyorken bu mümkün değil. Sırf yasallaştırmaya yönelik konut emsalinin ticaret emsaline dahil edilmesi ve böylece yasallaştırmaya çalışmak doğru değildir. Bunu kurumlar da yapsa yanlıştır Özel şahıslar da yapsa yanlıştır. Ayrıca konuşmalarım arasında ifade ettiğim gibi bayındırlık genelgesinde ruhsat ve eklerine aykırı kaçak hükmüne düşmüş yapıların plan tadilatı yapılamaz açık mülkü olmasına rağmen bu madde önümüze gelmiştir. O konut alanının emsalinin ticaret alanına katılması doğru değildir. Bir yere ihtiyaç vardır evet ama doğru tekniklerle tekrar getirilmesi doğru olacaktır. Aksi halde yasalara aykırı bir işlem doğru olmayacaktır. Biz böyle bakıyoruz” ifadelerini kullandı.


“BİZ KAÇAK YAPI KONTROL MEMURU DEĞİLİZ”

Çakar’ın eleştirilerine cevap veren CHP’li Sırrı Aydoğan ise, “Sayın Çakar yanlış bilgilendirmiş. Konut alanı ile ticaret alanı birleştirilmiş değil. Biz kaçak yapı kontrol memuru da değiliz. Önümüze gelen bir imar plan değişikliği. Arkadaki konut alanları bu planın içinde değil. Biz yolun kalkması ile ilgili daha önce gelen bir plan tadilatını kabul edememiştik. Şu anda yapılan hiçbir şey yok. İki ada var ortada. Ondan vazgeçip orayı otopark ve yeşil alan yapıyor. Oradaki imar hakkını bir parsele veriyor. Oradaki yollar hakkında bir şey yok” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.