Dolar 34,1993
%0.05
Euro 38,0875
%-0.02
Altın 2.906,420
%0.36
Bist-100 9.628,00
%-0.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grup kararını verdi: 5 oyla Altıparmak

Grup kararını verdi: 5 oyla Altıparmak

Başkanvekilliği seçimi için saat 16:00'da mecliste yapılacak oylama öncesi gerçekleşen grup toplantısında Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in sürekli olarak yerine vekalet bıraktığı emekli öğretmen Yusuf Altıparmak 7 meclis üyesi ve ilçe başkanının katıldığı oylamada 5 oy alarak ilk turda partinin adayı olmayı başardı.

  • Ege Postası
  • 30.11.2012 - 13:59
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in, iki ayrı davadan aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasını ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınması sonrası başlayan başkanvekilliği seçimi sürecinin en önemli düzlüğü dönüldü. Saat 16:00'da mecliste yapılacak oylama öncesi gerçekleşen grup toplantısında Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in sürekli olarak yerine vekalet bıraktığı emekli öğretmen Yusuf Altıparmak 7 meclis üyesi ve ilçe başkanının katıldığı oylamada 5 oy alarak ilk turda partinin adayı olmayı başardı. 
 Oylamada Yusuf Altıparmak’ın 5, Rıza Gök’ün 2, İsmail Tınay’ında 1 oy aldığı öğrenildi. İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’in ilçe örgütü adına oyunu Rıza Gök’e verdiği öğrenilirken, meclis üyesi İsmail Tınay da kendisine oy verdi.


ENGİN: ADAYIMIZ ALTIPARMAK

 Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve Özgüven ailesinin desteklediği Yusuf Altıparmak'a karşı meclis üyesi ve il yöneticisi Rıza Gök’ün adaylığını resmen açıklaması CHP’de yeni bir Çiğli krizi mi sorusunu akla getirmişti. Tüm gözlerin çevrili olduğu grup toplantısı sonrası İl Başkanı Ali Engin açıklama yaptı. Yasal olarak Osman Özgüven’in başkanlığının düşmesi sonucu seçim sürecinin başladığını ve CHP grubu olarak yapılacak başkanvekili seçimi öncesi tek adayda uzlaşma sağladıklarını belirten Engin, “  Parti grubumuz 7 meclis üyemiz ve ilçe başkanımız ile toplantı yaptık. İlk turda Yusuf Altıparmak abimiz partimizin belediye başkanvekili olarak meclisteki oylamada adayı oldu” dedi.Karardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Engin, “Spekülasyonlara rağmen tek vücut olduk. Tek başına başkanı seçecek sayımız var. Diğer partilere de teşekkür ederim. CHP grubunun adayına oy vereceklerini açıklamışlardı. Başkanlık seçimi yapılabilirde  yapılmayabilirde. Özgüven göreve dönerse durum farklılaşır.O süreç farklı… Partimizin başkanvekili adayı Altıparkmaktır…”dedi

ALTIPARMAK:EKİP ÇALIŞMASI OLACAK

CHP grubunun salt çoğunlukta adayı seçilen Yusuf Altıparmak ise, “Meclis grubuma bana güven duydukları için teşekkür ederim.Ekip çalışması olacak. Ben yaparım mantığı asla olmayacak. Çalışmalarımız hep paylaşımla olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.