Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka bütçesine muhalefetsiz onay

Karşıyaka bütçesine muhalefetsiz onay

37 sandalyenin 3'üne sahip olan AK Parti'den hiçbir üyenin katılmadığı toplantıda bütçeye onay çıktı.Karşıyaka Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesinin tartışıldığı meclis oturumuna üç AK Partili üyenin de katılmamasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz, "Eleştirinin yapılacağı yer meclistir, yarın gazetelere gidip demeç vermekle olmaz" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2012 - 10:54
EGE POSTASI -Ekim ayı beşinci olağan oturumunda Başkan Cevat Durak'ın yönetiminde bir araya gelen Karşıyaka Belediye Meclisi 2013 yılının bütçesini tartıştı. AK Partili meclis üyelerinin hiçbirinin katılmadığı toplantıda CHP'li üyelerden muhalefetin bütçe görüşmelerine katılmamasına sert tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz, AK Partili üyeleri "Bütçe görüşmelerinde aramızda olmayanların bundan sonra da söyleyecek sözü olamaz "diye eleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, "Muhalefet partisinin da burada olmasını beklerdik. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz demek isterdik" diye konuştu. Karşıyaka Belediye Binasında yapılan meclis toplantısında 2013 yılının toplam bütçesi 156 milyon 494 bin TL olarak belirlendi. Hazırlanan bütçe CHP'li meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 

Seçim hedefi büyük
Hazırlanan bütçe lehinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz, Karşıyaka'da tüm Türkiye'ye örnek bir belediyecilik sergilediklerini ifade etti. Karşıyaka'da önümüzdeki yerel seçimlerde hedeflerini yüzde 90 olarak belirlediklerini söyleyen Yılmaz, belediyenin yatırımlarını ise tamamen kendi özkaynaklarıyla yaptığını kaydetti. Ekim ayı meclis toplantısında AK Parti sıralarının boş kalmasına da kızan Yılmaz, "Bütçe görüşmelerine gelmiyorlar. Ondan sonra şu eksik, şu yapılmadı diye konuşuyorlar. Böyle siyaset olmaz. Bildiğin bir şey varsa gelip burada söyleyeceksin. Buraya gelmiyorsan da konuşmayacaksın. Karşıyaka'da sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerini sergiliyoruz. Ben eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Göreceksiniz önümüzdeki yerel seçimlerde Türkiye genelinde belediye sayımız en az yüzde 30 artacak. Karşıyaka'da ise 37 meclis üyeliğinin hepsini alacağız. AK Parti'ye geçit yok" dedi.

Seçim bütçesi oluşturmadık


Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, gerçekçi bütçeler hazırlayarak, gelir gider dengesi kurduklarını söyledi. Halkı kandıran bir anlayış sergilemedikleri ve seçim bütçesi yapmadıklarını kaydeden Durak, "İnsan odaklı çalışmalar yapıyoruz. Emeği en yüce değer olarak görüyoruz. 8.5 yıllık görev süresince hiçbir personelimiz, "Ücretimle ilgili bir sorun yaşadım" diyemez. Biz her zaman vatandaşımızdan yana olduk. Onlara yalan söylemedik. Hayalci vaatlerde bulunmadık. Siyaset adına arka bahçesi olarak düşündüğümüz şirketleri doldurmadık. Bunları sayı olarak da ispat edebiliriz. Biz doğrunun çevresinde hizmet üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.