Dolar 32,6528
%-0.03
Euro 35,3998
%-0.12
Altın 2.503,300
%-0.33
Bist-100 10.852,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgüven'in cezası onandı

Özgüven'in cezası onandı

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında gün boyu tartışması yaşanan Yargıtay kararı netleşti.Yargıtay 5.Dairesi iki davada da mahkumiyet kararlarını, “düzelterek” onadı. CHP karara tepki göstermek için bugün saat 13:00’de Dikili Atatürk Meydanı’nda Destek Mitingi düzenleyecek. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılacağı destek mitingine partililerin akın etmesi bekleniyor.7 CHP’li, 3 Ak Partili ve 1 MHP’lini bulunduğu Dikili’de belediye başkanlığı için kulislerde isimleri öne çıkanlar ise harita mühendisi olan İsmail Şerif Tınay ve avukatlık yapan Sema Akıncı...CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Eğer bu ülkede Osman Özgüven ceza alıyorsa AKP'li hiçbir belediye başkanının dışarda kalmaması gerek" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2012 - 16:51

SERCAN AVCI - HABER SERVİSİ-   İzmir siyasetine bomba gibi düşen karar Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’i bir anda Türkiye gündemine taşıdı. Sosyal demokrat kimliğiyle CHP’nin öne çıkan isimlerinden biri olan Osman Özgüven hakkında Yarğıtay’ın verdiği karar, Özgüven’i ve CHP’yi sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. Bergama Ağır Ceza Mahkemesi, Özgüven’i, “İhaleye fesat karıştırmaktan” iki ayrı davada yargılamış 4’er yıl 2’şer aydan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

ÖZGÜVEN KARARI TEMYİZ ETMİŞTİ

Osman Özgüven, hakkında verilen cezayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde temyiz etti. Gün içinde Yarğıtay kararı onadı- Yargıtay kararı henüz onamadı’ tartışmalarının ardından, Yargıtay 5.Dairesi iki davada da mahkumiyet kararlarını, “düzelterek” onadı. 

Yargıtay, TCK’nın 53. maddesindeki “Belli haklardan yoksun bırakma” hükmünün yanlış uygulanması nedeniyle bozulmasına, ancak bunun verilen mahkumiyet kararını etkilemeyeceğinden cezanın düzeltilerek onanmasına karar verdi.


AVUKATI AÇIKLADI

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in avukatı Muhittin Üstündağ, Yargıtay 5. Dairesi'nde görülmekte olan davaların sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. Mahkeme heyetinin Osman Özgüven'in 8 yıl 4 ay ceza aldığı eski ilçe garajı ihalesi ve belediyenin jeotermal şirketine ait araçların ihalesi dosyalarında 'düzelterek onama' kararı verdiğini ifade eden Üstündağ, "Henüz kararın içeriğini, düzeltme kararının ne için verildiğini bilmiyoruz. Bu düzeltmenin içeriğine göre eğer suçun vasfında değişiklik olursa Özgüven'e verilen cezada indirim yapılabilir. Bütün hepsini gerekçeli karar ile birlikte öğreneceğiz. Gerekçeli kararın 10 gün içerisinde tebliğ edilmesini bekliyoruz" dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman tedavi gören Başkan Özgüven’in durumunu avukatların gerekçe gösterecekleri ve en az 4 ay erteleme talebinde bulunacakları ifade edildi. 
Özgüven’in cezası nedeniyle boşalacak koltuğa kimin oturacağına yönelik tartışmaların önümüzdeki günlerde İzmir siyasetinde hareketli günler yaşatması bekleniyor.

CHP DİKİLi'YE ÇIKARMA YAPACAK

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in iki ayrı davada “ihaleye fesat karıştırma” suçundan verilen hapis cezasının Yargıtay’ca onanmasının ardından CHP’den ilk tepki Destek Mitingi olacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,  CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nunda katılacağı miting  bugün saat 12:00’de Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek.Kent merkezinden bir çok ilçe başkanı belediye başkanı ve partilinin de Dikili’ye gitmesi bekleniyor.


GÜNAYDIN: ADAMLIĞI İLE ONURUMUZDUR
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e sahip çıkarak, " Adamlığı ile o partimizin onurudur. Kendisine tümüyle destek veriyoruz..Eğer bu ülkede Osman Özgüven ceza alıyorsa AKP'li hiçbir belediye başkanının dışarda kalmaması gerek" dedi.

ENGİN: HALKÇI BİR BAŞKAN BUNU KİMSE DEĞİŞTİREMEZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ Uzun süredir devam eden bir davaydı. Osman Başkan'ın halkçı bir başkan olduğunu herkes biliyor. Bunu kimse değiştiremez. Bize göre objektif olmayan yanlı bir karar “dedi.

ŞENER: SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ
Dikili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ise, “ Moralimiz çok bozuk. Hırsızlık yok. Soygun yok. Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız” dedi.

AKINCI: KAMU ZARARI YOK KÖTÜ NİYET YOK
Dikili Meclis Üyesi Sema Akıncı, “ yargı kararına saygı duymak gerek. Ancak iki dosyada da kamu zararı yoktu. Mevcut yasal prosedürler gereğince işlem yanlış yapılmışsa da ortada bir kamu zararı yok. Kötü niyet yok. Çok üzgünüz. Tüm Dikili çok üzgün. Yıllarca sosyal belediyeciliğin öncüsü olan Osman Başkan’ın yüzüne bir tokat çarptırılcasına verilen cezanın siyasi bir adım olabileceğini de düşünüyorum” dedi.

TINAY:İNFİAL HALİNDEYİM
Dikili Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi İsmail Şerif Tınay, “Şuan infial halindeyim. Gırtlağından tırnak kadar haram lokma geçmemiştir Başkanımızın…Hukuğa saygım var ama verilen karar bakınca bir sakatlık görüyorum. 15 yıldır meclis üyeliği yapıyorum. Bu ilçeye bir çok şeyi getiren bir belediye başkanının kağıt üzerinde bir hata sonucu bu şekilde ceza almasını hayretle karşılıyorum" dedi.



AKINCI VE TINAY’IN İSİMLERİ ÖN PLANDA 
Yargıtay tarafından Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 8,5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından gözler Dikili’ye çevrildi. Çiğli’de Belediye Başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından benzer bir süreç yaşanmış mecliste yapılan oylama sonrası Ak Partililerinde desteğini alan CHP Meclis Üyesi Metin Solak belediye başkanı olmuştu. 7 CHP’li, 3 Ak Partili ve 1 MHP’lini bulunduğu Dikili’de belediye başkanlığı için kulislerde isimleri öne çıkanlar ise harita mühendisi olan İsmail Şerif Tınay ve avukatlık yapan Sema Akıncı. Her iki isimde CHP meclis üyeliği yapıyor.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.