Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günay eylemlerdeki şiddete 'şiddetle karşı çıktı'

Günay eylemlerdeki şiddete 'şiddetle karşı çıktı'

Kültür ve Turizm Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, saldırıya uğrayan AK Parti Karşıyaka ve Çiğli teşkilatlarına ‘geçmiş olsun’ demek için kente gelirken ilk durağı valilik oldu

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 13:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kültür ve Turizm Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay İzmir’e geldi. Gezi Parkı eylemleri sürecinde partisine muhalif söylemleriyle gündeme oturan Günay İzmir’de binaları saldırıya uğrayan AK Parti Karşıyaka ve Çiğli teşkilatlarına ‘geçmiş olsun’ demek için kente gelirken ilk durağı valilik oldu. İzmir’in çiçeği burnunda Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret eden Günay, basına açıklamalarda bulundu.
Vali Toprak’ı makamında ziyaret eden Günay, “Sayın valimiz göreve başladıktan sonra İzmir’e ilk ziyaretim. Biz eski mesai arkadaşıyız. Çorum valiliğinden bu yana çalışkan başarılı iyi niyetli olarak tanıyorum kendisini… İnşallah aynı kanaatim İzmir valiliği süresinde de devam edecektir. Geçmişte önemli bir işbirliği yaptık. İzmir’de de birlikte yapacağımız önemli işler var. EXPO 2020 var önümüzde. Yaşadığımız bazı sıkıntılar var ülke düzeyinde. Umuyorum ki birkaç gün içinde yaraları saracağız. Deneyimler dersler çıkarmaya çalışacağız. İzmir’de ne olup bittiğine dair valimizden ve emniyet müdürümüzden bilgiler talep ettim” dedi.
Ziyaretin ardından Valilik önünde basının sorularını yanıtlayan Günay önemli açıklamalar yaptı.Günay şunları söyledi;

“MAKUL GEREKÇESİ YOK”
Türkiye’de bizi üzen tedirgin eden bir haftayı geride bıraktık. Makul ve masum bir çevre eyleminden daha sonra bütün topluma yayılan bir öfke dalgası ve kitle eylemi bizi istemediğimiz olaylarla yüz yüze bıraktı. İzmir’de de bu tür olaylar oldu. Demokrasilerde siyasi partilerin birbirine saygısı esastır. Hiçbir siyasi gruba mal etmek istemediğim bir çete tarafından AK Parti ilçe binası ateşe verildi. Daha sonra Çiğli’ye saldırı yapıldı. Bu tür davranışların hiçbir açıklayıcı makul bir gerekçesi olamaz. Şiddetle kınıyorum

“HAKLI HAREKETE ZARAR VERDİ”
İstanbul’da haklı başlayan ve haklılık noktasını yitirmemeye çalışan Taksim Gezi Parkı’ndaki harekete çevreci duyarlılığına hareketin masumiyetine bu tür güruhlar ve girişimler zarar verdi vermeye devam ediyor. Bu ikisinin özenle birbirinden ayrılması gerek. İstanbul’da ağacı insanı korumak için yapılan her türlü girişimi saygıyla karşılarız dinleriz ama saldırıları mazur göremeyiz.

“HAYAT TARZINA KARIŞANLAR…”
İzmir’e yeni Vali atandı. Zor bir ilden geldi. Tecrübeli bir isim…Müfettişler gelmiş. Kapsamlı bir inceleme başlatacaklar. Hem parti binalarımıza yapılan saldırılar hem de medyada gördüğümüz kabul edilemez güvenlik birimi davranışlarını inceleyecekler. Kamera kayıtları görgü kayırları mobese kayıtlarını inceleyecekler. Tahrikçileri teşvikçileri görev aşımı yapanları bütün boyutlarıyla değerlendireceklerini öğrendim. Biz Türkiye’de yaşam kalitesinin yükselmesiyle meşgulüz…Hayatı iyileştirmeye çalışıyoruz. Kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz. Bizim adımıza birilerin hayat tarzına karışanlar hem topluma hem bize zarar verirler.

“SABIRLI BİR KAÇ GÜNE İHTİYAÇ VAR”
Başbakanımız yurt dışından döndükten sonra konuştu. Demokratik talepleri dikkatle ve saygıyla gözetleyeceklerini görev aşımı konusunda araştırmalar başlatıldığını çevre duyarlılığı yapanlarında kendisiyle işbirliği yapmasını dile getirdi. Bunlar dikkate almamız gereken konuşmalar. Umarım hepimiz daha sakin ve toplumu yatıştırıcı sözler söyleriz. Sorunun çözümü baştan bir günde mümkün olabilirdi. Bu aşamadan sonra bir günde mümkün olmaz. Sabırlı birkaç güne ihtiyacımız var.

“ADALETİ FEDA EDEMEYİZ”
Partimizin özüne uygun açıklamalar yaptım. Partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi..Adaleti hiçbir zaman hiçbir duyguya feda edemeyiz Bizim için birinci ilke adalettir. Ben bu doğrultuda yürüyorum. Yeteri kadar adaleti görmek istemeyenlerle söylem farkı olabilir.

“PARTİLER GÖLGE YAPMASIN”
Ağacı korumak çevreyi korumak adına başlayan şuana kadar toplumun her kesiminden her yaş kesitinden yükselen bu harekete siyasi partiler gölge yapmazsa çok iyi olur.

“SADECE GÜNAYDIN İYİ GECELER DİYENLER VAR”
Bakan’ken Twitter kullanmamıştım. Son 1-2 ay içinde aktif oldum. Çok ilgilendiğim ve insanların beni takip ettiği bir alan değildi. Bugünlerde değerlendirmelerimi paylaşıyorum zamanım daha uygun…İnsanlarda ilgiyle takip ediyor. Benden daha fazla takipçisi olan ve sadece günaydın iyi geceler diyenler var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.