Dolar 34,2970
%0.38
Euro 37,5242
%0.01
Altın 2.916,690
%0.95
Bist-100 9.018,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'AB görüşmeleri adil ve ciddi şekilde devam etmeli'

"AB görüşmeleri adil ve ciddi şekilde devam etmeli"

Alman Silahlı Kuvvetler Akademisi Hamburg ve Alman Atlantik Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte 'Türk Alman Güvenlik Ortaklığı' ele alındı. Hamburg'un tarihi Belediye Sarayı'nda gerçekleşen etkinliğin açılışında Hamburg...

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 14:03
Alman Silahlı Kuvvetler Akademisi Hamburg ve Alman Atlantik Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte 'Türk Alman Güvenlik Ortaklığı' ele alındı. Hamburg'un tarihi Belediye Sarayı'nda gerçekleşen etkinliğin açılışında Hamburg Meclis Başkanı Carola Veit Türkiye'nin güvenlik konusunda çok önemli konuma geldiğini kaydetti. Türk-Alman Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Johannes Kahrs ise Türkiye'nin Almanya'dan daha eski NATO üyesi olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da Türkiye'nin komşuları ve ilişkileri hakkında bilgi verdi.

Etkinlik daha sonra Johannes Kahrs'ın moderatörlüğünde açık oturum şeklinde devam etti. Açık oturuma Karslıoğlu'nun yanı sıra Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden Komutan Yardımcısı Tuğamiral Karsten Schneider katıldı. Eskiden Türkiye'nin en fazla giderinin güvenlik ve savunma harcamaları olduğuna vurgu yapan Karslıoğlu, "İsrail ile ilişkiler ne durumda'" sorusuna, "İsrail halkı ile biz her zaman iyiyiz. Hiçbir zaman aramız bozulmadı. Bizim sorunumuz Mavi Marmara olayında İsrail karasularının dışında gerçekleşen ve 9 kişinin öldüğü olaydan dolayı İsrail hükümeti ile oldu. Hatasını kabul etmesini ve özür dilemesini istedik. Şimdi özür dilediler. Görüşmeler devam ediyor." cevabını verdi.

Türkiye'deki dini azınlıklar ile soruya ise İstanbul'da yaşayan Rumların, Yunanistan'da yaşayan Türklerden daha fazla haklara sahip olduğunu hatırlatan Karslıoğlu, "Kürt devleti ne zaman kurulacak'" sorusuna ise Kürtlerin siyasette en üst seviyeye geldiğine vurgu yaparak, "Ne onlar ne de İstanbul'da yaşayan milyonlarca Kürt ayrı bir devlet ya da o bölgeye taşınmak ister." açıklamasını yaptı.

Karslıoğlu, Ermeni katliamı iddialarıyla ilgili olarak, "O zaman Ruslar Osmanlı'ya saldırmıştı. Savaşlarda her zaman can kaybı yaşanıyor ve savaşta da sadece Ermeniler ölmemiştir." ifadelerini kullandı.

Suriye'de yaşanan insanlık dramından dolayı yüz binlerce kişinin Türkiye'de yaşadığını hatırlatan Karslıoğlu, sığınmacılar için Türkiye'nin bugüne kadar 1 milyar dolar harcadığını, Esed karşıtlarının dışarıdan müdahale istemediklerini sadece silah istediklerini belirtti. Reyhanlı'da yaşanan bombalı saldırının El Kaide tarafından yapıldığına dair iddiaların gerçek olmadığına işaret eden Karslıoğlu, saldırının Suriye bağlantılı olduğunun ispatlandığını belirtti.

Karslıoğlu ayrıca Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme talebini dile getirerek, “Biz hemen bugün, yarın birliğe girelim demiyoruz. Görüşmelerin adil ve ciddi şekilde devam etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.