Dolar 34,2485
%0.02
Euro 37,6494
%0.03
Altın 2.888,860
%0.07
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Alkol yasağı imajı zedeler’ sözüne tepki

'Alkol yasağı imajı zedeler’ sözüne tepki

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, “Alkol yasağı Türkiye'nin imajını zedeler” açıklamasına tepki gösterdi. Çelikus yaptığı yazılı açıklamada, “Ülke...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 14:49
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, “Alkol yasağı Türkiye'nin imajını zedeler” açıklamasına tepki gösterdi. Çelikus yaptığı yazılı açıklamada, “Ülke imajı tüketilen alkol miktarı ile değil; sanayi ve ticari üretim ile belirlenir.” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Palandöken’in sadece alkol satan esnafı değil; tüm esnafı temsil eden bir konumda olduğuna işaret eden Çelikus, Türkiye ve dünyada işlenen suçlar ve gerçekleşen kazaların çok ciddi bir oranının alkolden kaynaklandığını hatırlattı. Çelikus, Yeşilay’ın alkolle ilgili Türkiye’de yaptığı araştırmalara işaret ederek cinayetlerin yüzde 85, tecavüzlerin yüzde 50, şiddet olaylarının yüzde 50, trafik kazalarının yüzde 65, eşlerini dövenlerin yüzde 70 ve akıl hastalıklarının yüzde 60’ında alkolün rolüne dikkat çekti. Çelikus, “Sayın Palandöken’in, ülkemizin geleceği adına düzenlenen böylesine hayırlı bir yasanın geçmesini, verdiği beyanatlarla engelleyerek ağır bir mesuliyet taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

“GERİ ADIM ATILMASINI KINIYORUZ”

Çelikus, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda, alkol satışına ilişkin düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çalışmaları için teşekkür etti. Çelikus, ancak TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nun bu konuda geri adım atmasını ise kınadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.