Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bahçeli: 'Anayasayı kafasında çoktan kaldırmış'

'Bahçeli: 'Anayasayı kafasında çoktan kaldırmış'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan anayasayı kafasında çoktan kaldırmış, Türkiye'yi kanunsuzluğa hapsetmiştir. Hukuk herkese lazımdır, her Türk vatandaşını kapsamaktadır ve gün gelecek karalanan hukuk Erdoğan'a da gerekli olacaktır. HDP'li provokatörler hakkında hukuk ve Meclis gereğini derhal yapmalıdır. Fezlekeler bekletilmemeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasından parti kapatmaya kadar her seçenek masaya koyulmalıdır" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2016 - 18:28
MHP Lideri Bahçeli, hem HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısına, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi çıkışına tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı bir açıklama ile hem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Bahçeli, Demirtaş'ın Diyarbakır Sur'a yürüyüş çağrısı yapmasıyla ilgili ''HDP'li provokatörler hakkında hukuk ve Meclis gereğini derhal yapmalıdır. Fezlekeler bekletilmemeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasından parti kapatmaya kadar her seçenek masaya koyulmalıdır" dedi.

Açıklamasında ''Hukuka saygı ve riayet ağır yaralar almıştır'' diyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan millet iradesini kasten yanlış ve keyfi yorumladığından yasa ve anayasa hükümlerine adeta savaş açmıştır. Maalesef Türkiye'de hukuk fiilen devre dışıdır."


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi çıkışına da tepki gösteren MHP Lideri, ''Erdoğan anayasayı kafasında çoktan kaldırmış, Türkiye'yi kanunsuzluğa hapsetmiştir. Hukuk herkese lazımdır, her Türk vatandaşını kapsamaktadır. Ve gün gelecek karalanan hukuk Erdoğan'a da gerekli olacaktır'' ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.