Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Batılı devletler, Suriye'ye müdahalede Irak'taki hataya düşmek istemiyor'

"Batılı devletler, Suriye'ye müdahalede Irak'taki hataya düşmek istemiyor"

İngiltere Başbakanı David Cameron, Irak savaşındaki olumsuz tecrübeler sebebiyle Batılı güçlerin Suriye’ye askeri bir müdahaleden çekiniyor olabileceğini söyledi. Cameron, Suriye’deki rejimin kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 20:52
İngiltere Başbakanı David Cameron, Irak savaşındaki olumsuz tecrübeler sebebiyle Batılı güçlerin Suriye’ye askeri bir müdahaleden çekiniyor olabileceğini söyledi.

Cameron, Suriye’deki rejimin kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine BBC’ye yaptığı açıklamada, elde edilen istihbarat bilgilerinin güvenilirliğine ilişkin endişeli olduğunu dile getirdi. İngiliz lider, Irak savaşında olduğu gibi, güvenilmez istihbarat bilgileri gerekçe gösterilerek, Batılı güçlerin kendisini Orta Doğu’daki yeni bir savaşın içinde bulabileceği konusunda korkuları olduğunu ifade etti.

Cameron, “İngiliz halkına şunu kesinlikle vurgulamak isterim ki, istihbarat bilgilerinin doğru şekilde kullanımı konusunda Irak savaşından almamız gereken dersi aldık.” diye konuştu.

“Suriye’de gördüğümüz şey hükümetin savaş suçu işlediğidir.” diyen Cameron, Suriye’de kimyasal silah kullanılmasının ‘kırmı çizgileri’ olduğunu söyleyen ABD Başkanı Obama ile aynı fikirde olduğunu, ancak Suriye’ye İngiliz askeri göndermesinin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Bu sabah yaptığı açıklamada Cameron, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair ‘sınırlı ancak artan oranda’ kanıtın olduğunu söylemiş, bu olayı “Bu çok ciddi bir savaş suçudur.” sözleriyle nitelendirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.