Dolar 32,7036
%0.18
Euro 35,1228
%0.09
Altın 2.451,670
%0.16
Bist-100 10.379,00
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Belediye meclis üyeleri vasıflı olsun'

'Belediye meclis üyeleri vasıflı olsun'

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, siyasi partilerin yetkililerine seslenerek, “Şehrimizin gelişmesini istiyorsak, meclis üyesi adayları belli sayıda mühendis, mimar ve plancılardan oluşmalı.” dedi.AYAMDER’in...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 09:56
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, siyasi partilerin yetkililerine seslenerek, “Şehrimizin gelişmesini istiyorsak, meclis üyesi adayları belli sayıda mühendis, mimar ve plancılardan oluşmalı.” dedi.

AYAMDER’in her yıl geleneksel hale getirdiği iftarı Anemon Otelde gerçekleşti. Yemeğe AK parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, müteahhit, mimar ve işadamları ile çeşitli partilerin yöneticileri katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, sektörün yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Adana’da daha önce bir araya gelme kültürünün zayıf olduğu belirten Kılçık, “Son zamanlarda ise dernek ve odalar her geçen gün sıkça bir araya gelerek güç birliği oluşturuyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

İmar planlarında yaşanan sıkıntılara da değinen Murtaza Kılçık, “Seyhan ve Çukurova’da 1/1000 plan çalışmaları hızla devam ediyor. Binlik planlar, Seyhan Belediye Meclisi’nde komisyona havale edildi. İnşallah oradan da Büyükşehir’e gönderilirse eylül sonu gibi şehir merkezinin imara açılması mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı. Son yıllarda gündemi işgal eden sektörü çok yakından ilgilendiren iş güvenliği konusundaki aksaklılara da değinen Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnşaat sektörü çok tehlikeli iş durumuna giriyor. İş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu var. Çok tehlikeli işyerlerinde A ve B sınıfı sertifikası bulunan iş güvenliği uzmanları hizmet verebiliyor ama C sertifikası bulunan iş güvenliği uzmanları hizmet veremiyor. Adana’da bir çok C yüksek tehlikesi sınıfındaki işyerine hizmet verecek kadar A ve B sınıfı iş güvenliği uzmanı yok. Olmayan uzmanlardan dolayı da cezaya kalınca sıkıntıya düşüyoruz. Bu sorunun dikkate alınmasını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Murtaza Kılçık ayrıca, 2014 yerel seçimlerde siyasi partilerin özellikle belediye meclis üyelerini oluştururken vasıflı, kalifiye teknik elemanlara en azından belirli sayıda görev verilmesini istedi. Kılçık, “Burada siyasi partilere çok iş düşüyor. Beklentimiz önümüzdeki seçimlerde meclis üyesi adayları içerisinde yeterli sayıda mimar mühendis plancı olmasının şehrimizin gelişmesi açısından ciddi kattı sağlayacaktır. Şehrimizin geleceği için daha güzel şeyler olacaktır. Eminim ki yaşanılan bu tür sorunları daha rahat aşarız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kısa bir konuşma yapan Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ da “Ben Gölcük depremini yaşamış biri olarak sizden rica ediyorum, lütfen yaptığınız binalarınız sağlam, depreme dayanıklı olsun, bu hepimiz için önemli.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.