Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bilim ve sanayi gelişince sanayici küresel bir rekabete girdi'

'Bilim ve sanayi gelişince sanayici küresel bir rekabete girdi'

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, bilim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanayicinin küresel bir rekabet içine girdiğini söyledi. Coşkun, bu yüzden günümüz sanayicisinin artık zorlu bir mücadelenin...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 16:42
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, bilim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanayicinin küresel bir rekabet içine girdiğini söyledi. Coşkun, bu yüzden günümüz sanayicisinin artık zorlu bir mücadelenin içinde olduğunu kaydetti. MTSO tarafından Saruhan Otel’de, "Çalışma Hayatının Denetiminde Yeni Yöntemler" konulu bir panel düzenledi.

Panelin açılışında konuşan Coşkun, sanayicinin zorlu küresel rekabet içinde mevzuatlardan uzak olması sebebiyle cezai müeyyidelere maruz kaldığını ifade etti: "Bu mağduriyetlerin çeşitli nedenleri var ama birçoğunun ortak noktası diyalog sıkıntısıdır. Sanayicinin, mevzuatları yapanlarla diyalog halinde olması ve sorunların diyalog çerçevesinde çözümlenmesi gerekir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, artık ceza kesmek yerine yaşanabilecek sorunlara karşı önleyici tedbirler alma yönünde bir yaklaşım sergiliyor. Ülkesi için çalışan müteşebbisleri doğru yönlendirerek, sonradan olumsuz sonuçlar doğmasını engellemek için mücadele ediyorlar." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel ise 2010 yılından beri, "önlemenin, ödemekten daha kolay insani ve daha ekonomik olduğu" stratejisiyle hareket ettiklerini söyledi. Hızlı değişimin işçi ve işverenlerde olduğu gibi iş teftişinde de önemli sıkıntıları beraberinde getirdiğini vurgulayan Tezel, “Çözüme yönelik olarak, işyerlerinde işverene ve işçiye karşı olumsuzlukları önlemeye iş teftişinin katkısını sağlamak amacıyla yeni stratejiler belirleme ihtiyacı doğmuştur. Artık iş teftişi anlayışında, önlemenin ödemekten daha insani ve daha ekonomik olduğunu stratejisi uygulaması başlamıştır; yani çözüm odaklı bir teftiş anlayışı uygulamaya başladık." dedi.

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelen panelistler iş başmüfettişleri Büşra Özkul, Hakan Erdemgil, Mutlu Çinko ve Ömer Faruk Ağca, iş müfettişi Harun Reşit Cengizler ve i ş müfettiş yardımcısı Andaç Kılıç, yeni iş teftişi stratejileri konusunda bilgiler verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.