Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bölgedeki bütün acıları, kilometrelerce uzakta yüreğimizde yaşadık'

'Bölgedeki bütün acıları, kilometrelerce uzakta yüreğimizde yaşadık'

Barışa tam destek verdiklerini açıklayan Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Bayezit, "Bölgede yaşanan bütün acıları, kilometrelerce uzakta yüreğimizde yaşadık. Hiçbir zaman tekrarını yaşamak istemiyoruz. Bizim bir yanımız Vanlı...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 15:50
Barışa tam destek verdiklerini açıklayan Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Bayezit, "Bölgede yaşanan bütün acıları, kilometrelerce uzakta yüreğimizde yaşadık. Hiçbir zaman tekrarını yaşamak istemiyoruz. Bizim bir yanımız Vanlı ise diğer yanımız İzmirli, İstanbullu, Ankaralı, Trabzonlu, Adanalı; kısacası her yanımız Türkiyelidir." dedi. Bayezit, İzmir'de kurulu Karabağlar Vanlılar Derneği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Federasyona bağlı altı hemşehri derneğiyle birlikte barış sürecine desket verdiklerini vurgulayarak, "En çok barışa ihtiyacı olan bizleriz, çünkü her iki tarafta da insanımız vardır. Bunları birebir yaşayan bir sürü hemşehrimiz vardır." şeklinde konuştu.

İzmir'de ve Ege Bölgesi'nin değişik illerinde yaşarken Van'daki kültürlerinden, gelenek göreneklerinden hiçbir zaman kopmadıklarını ifade eden Bayezit, sözlerine şöyle devam etti: "Federasyon ve derneklerimizle sivil toplum kuruluşu tüzel kişiliklerimizle yapılan iyi işlerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Yapılan iyi şeylere her zaman maddi ve manevi katkımızı sunmaya hazır olduğumuzu beyan ediyorum. Çözüm süreci, duyarlı ve inançlı insanların katkısıyla işlemeye devam edecektir. Federasyonumuza bağlı derneklerimizle sürecin takipçisi ve yardımcısı olmaya devam edeceğiz. Biz bu sürecin en kısa sürede kalıcı bir barışla neticelenmesini ve insanımızın huzur ve refah içinde olmasını arzuluyoruz."

ŞEHİT BABASI: BAŞKA AİLELER AĞLAMASIN

Vanlı şehit babası Ziya Tosun ise oğlu Ferdi Tosun'u 2007 yılında vatani görevini yaptığı sırada Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit verdiğini, acılarının dün gibi taze olduğunu dile getirdi. Bu acının kimse tarafından yaşanmaması için sürecin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Tosun, "Biz yeterince acı çektik, ağladık. Bundan sonra anaların ağlamasını istemiyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.