Dolar 34,2349
%-0.01
Euro 37,6350
%0.01
Altın 2.918,100
%-0.12
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çevre yanmasın, kirlenmesin diye yakıp yıkıyorsak bu iyi bir amaç değil'

"Çevre yanmasın, kirlenmesin diye yakıp yıkıyorsak bu iyi bir amaç değil"

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uluçam, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili “Demokratik toplumlarda herkesin kendi iradesini, kendi benliğini ifade edeceği ortamı olmalıdır, ama yakarak yıkarak değil. Çevre yanmasın, kirlenmesin diye çevreyi...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 15:27
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uluçam, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili “Demokratik toplumlarda herkesin kendi iradesini, kendi benliğini ifade edeceği ortamı olmalıdır, ama yakarak yıkarak değil. Çevre yanmasın, kirlenmesin diye çevreyi yakıp yıkıyorsak bu amaç iyi bir amaç değil.” diye konuştu.

    Üniversitede Peyzaj Mimarları Odası Batman İl Temsilciliği tarafından '‘İmar Planları ve Ekolojik Planlama Paradoksu' konulu panel düzenlendi. Üniversitenin konferans salonunda verilen panele, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    BAŞKAN VEKİLİ TEMEL: GEZİ OLAYLARI HEPİMİZE MESAJ VERMİŞTİR

    Panel, Panel Başkanı Arjen Rıza Turan ve Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Panel öncesi söz alan Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Taksim’de yaşanan Gezi olaylarına dikkat çekti. Başkan Vekili Temel “Gezi olayları aslında bir anlamda Türkiye’deki tüm yöneticilere bir mesaj niteliği taşıyor.” dedi.

    Temel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gezi olayları aslında tek Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik değil, tüm ülkedeki yöneticilere yönelik mesajlar içeriyor. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa böyle bir eylem ülke yöneticilerine yoğun mesajlar göndermiştir. Bizim aldığımız mesaj, yöneticilerin alacakları kararlarda halkın da taleplerini dinlemesi yönündedir. Dolayısıyla yapacağımız her çalışmayı, çalışmaları ve projelere halkın taleplerini de dikkate alarak yapmalıyız. Batman Belediyesi olarak biz bu yaklaşımla çalışmalarımızı yapacağız. Bu nedenle bugün burada düzenlenen bu panel çok anlamlıdır.”

    REKTÖR ULUÇAM: YAKARAK YIKARAK ÇEVRE KORUNMAZ

    Başkan Vekili Temel’den sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Uluçam, doğanın önemine vurgu yaparak “Doğaya değer vermemeliyiz. Demokratik toplumlarda herkesin kendi iradesini, kendi benliğini ifade edeceği ortamı olmalıdır, ama yakarak yıkarak değil. Çevre yanmasın, kirlenmesin diye çevreyi yakıp yıkıyorsak bu amaç iyi bir amaç değil.” dedi.

    Program, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Adnan Kaplan, Dr. Oktan Nalbantoğlu, Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Demiral’in konuşmasıyla sürdü.

    Program sonunda panelistlere plaketleri Rektör Prof. Dr. Uluçam ve Batman Belediye Başkan Vekili Temel tarafından verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.