Dolar 32,6231
%0.2
Euro 35,3512
%0.16
Altın 2.474,580
%0.29
Bist-100 10.873,00
%1.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çiğdemin tadını çıkarıp Kordon'un keyfini kaçırdılar'

'Çiğdemin tadını çıkarıp Kordon'un keyfini kaçırdılar'

İzmir’in simge mekanlarından 1'inci Kordon’da çimlerin üstü çekirdek tarlasına döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Çiğdemin tadını çıkar ama kordonun keyfini kaçırma' sloganıyla halkı çekirdek kabuklarını çimlere atmaması konusunda uyarmasına rağmen, sonuç alınamadı. 'Çiğdemin tadını çıkarıp Kordon'un keyfini kaçırdılar'

  • Ege Postası
  • 27.06.2016 - 11:56

İzmir'de sıcaktan bunalanlar, denizin serinliğini hissetmek için Kordon'daki yeşil çimlere oturuyor. Alsancak Vapur İskelesi önünden, Cumhuriyet Meydanı’na kadar 53 bin metrekarelik alanda gençler, çocuklar, aileler çimlerin üzerinde soğuk içeceklerini yudumluyor ve çekirdek çitliyor.

İzmir'de 'çiğdem' olarak bilinen çekirdek kabukları ise çimenlerin üzerine atılıyor. Bu özensizlik, yeşil çimleri adeta çekirdek tarlasına çevirdi. İşçiler sabahtan akşama kadar çimenlerin arasına giren çekirdek kabuklarını toplamaya çalışıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Çiğdemin tadını çıkar ama Kordon'un keyfini kaçırma' sloganıyla halkı çekirdek kabuklarını çimlere atmaması konusunda uyarıcı video ve afişler hazırlamasına rağmen sonuç alamadı. Çevreye duyarlı kişiler ise bu sloganın çekirdek tüketimini ve satışını özendirdiğini öne sürerek, kaldırılmasını istedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.