Dolar 34,4928
%-0.14
Euro 36,2796
%0.76
Altın 3.012,740
%0.24
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Darwin'e iman etmeyin'

"Darwin'e iman etmeyin"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını değerlendirdi, 'Bilimsel teoriler mutlak doğru sayılmaz. Biz, bilimsel bir olayı inanca dönüştürüyoruz' dedi

  • Ege Postası
  • 18.02.2013 - 10:30

ANKARA- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını değerlendirdi, 'Bilimsel teoriler mutlak doğru sayılmaz. Biz, bilimsel bir olayı inanca dönüştürüyoruz' dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilim ve inanç tartışmalarını Akşam gazetesinden Ebru Toktar Çekiç'e değerlendirdi. TÜBİTAK'ın dergilerinden Evrim Teorisi'nin çıkarıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Bakan Ergün, Türkiye'deki sorunun Darwinizm'in inanca dönüştürülmesinden kaynaklandığını söyledi. Ergün'ün açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

 İNANÇ ÖLÇÜLMEZ

Bir şeyin bilimsel olması, mutlak doğru olmadığının baştan kabul edilmesidir. Bilimsel teoriler, mutlak doğru sayılamazlar. Eğer mutlak doğru sayılırlarsa bilim olmaktan çıkar, inanca dönüşürler. Evvela bunu kabul etmek gerekir. Bizdeki hastalık şu ki bilimsel bir olayı inanca dönüştürmeyi çok çabuk beceriyoruz. Bilim ve inançlar arasında bazı çok önemli farklılıklar vardır. Mesela bir şeyin bilimsel olması için ondan şüphe edilmesi lazım. Şüphe edilmezse bilimsel olmaz.Ya doğru değilse ya yanlışs? gibi Soru işaretleri olacak ki araştırmalar devam etsin. Ama inançtan şüphe edilirse o inanç, inanç olmaz.

İnançları bilimsel ölçülerle ölçmeye kalkarsanız yanlış yapmış olursunuz.  Ölçülmez çünkü! İnançların böyle bir şeye de ihtiyacı yoktur. Mesela bir insan  'Allah'a inanıyorum ama şüphem var' diyorsa o zaman inanmıyor demektir... Şüphen olmayacak ki inanç olsun. Ahirete inanıyorum diyen insan, bunun varlığını da yokluğunu da ispat edemez, buna da gerek yoktur zaten. Çünkü inanan bir adamın böyle bir ispata ihtiyacı yoktur.

DARWİNİZM VAR

Darwin'in TÜBİTAK dergilerinden çıkarıldığı iddiası doğru değil. TÜBİTAK'ın telif hakkı ödeyerek bastırıp, dağıttığı bilimsel kitaplar var. Darwin'in teorisi de bu kitaplarda işleniyor. Türkiye'nin sorunu; Darwinizm'in inanca dönüştürülmesidir. Kardeşim bu bir inanç değil ki. Bunu niye dönüştürüyorsu? Darwin'in teorisi, bilimsel bir teori, ama inanç değil. İnsanlar da bunu mutlak doğru olarak algılamamalı zaten! İnançlarla bunu mukayese etmenin anlamı yok. Darwinizm, bilimsel olarak kaldığı müddetçe bir problem yok. Bunu inancın yerine geçirmeye çalışırsanız, sizinki de inanç olur, bilim olmaktan çıkar ve o zaman çatışma yaşanır.

 CERN MALİYETLİ

CERN'DE Tanrı parçacığını bulamadılar, ama izine rastladılar. Çok sayıda araştırmacımız orada proje yürütüyor. Ama CERN'e tam üyeliğin yüksek bir maliyeti var. Bunu araştırıyoruz.

 81 İLE BİLİM MERKEZİ AÇILACAK

Bakan Nihat Ergün, 81 ilde kurulacak bilim merkezlerinin dünyadaki gelişmiş ülkelerden esinlenerek inşa edileceğini belirterek, şu bilgileri verdi: 'Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu kararı ile bilim merkezleri kurma kararı aldık. Mesela kitapta 'yerçekimini' okuyor, ama yer çekimi olmazsa ne olduğunu bilmiyor. İşte yer çekiminin olmadığı ortamları görüp, onları yaşatmayı planlıyoruz.

PATLAMANIN ARDINDAN...

(Vatikan'ın tanrı parçacığına sıcak bakmamasının sorulması üzerine) Karşı çıkmalarına gerek yok. Diyelim ki evren öyle yaratıldı, bilimsel olarak bunu yakaladık. Din adamlarının bundan kaygılanmalarına gerek yok.  En sonunda 'bu patlamayı kim yaptı' diyecekler. Bu patlamanın arkasında Allah'ın iradesi var. Allah'ın varlığına inanmak, bir gayptır. Varlığı yokluğu ispat edilemez. Bilim de Tanrı var mıydı, yok muydu diye bir şey ararsa zaten bulamaz. Bilim alanı ile inanç alanı bu konuda çatışmaz. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.