Dolar 34,2538
%0.09
Euro 37,6216
%0.39
Altın 2.877,200
%0.26
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dershaneler kapatılarak çocuklarımızın geleceğinin karartılmasını istemiyoruz'

'Dershaneler kapatılarak çocuklarımızın geleceğinin karartılmasını istemiyoruz'

Manisa Çalışanlar Derneği (MAÇAD) Başkanı Ayhan Şahin, binlerce gencin üniversite kazanmasına vesile olan dershanelerin kapatılmasının, eğitime vurulmuş bir darbe olacağını söyledi. Şahin, yaptığı açıklamada dershaneleri dönüşüm...

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 12:41
Manisa Çalışanlar Derneği (MAÇAD) Başkanı Ayhan Şahin, binlerce gencin üniversite kazanmasına vesile olan dershanelerin kapatılmasının, eğitime vurulmuş bir darbe olacağını söyledi. Şahin, yaptığı açıklamada dershaneleri dönüşüm adı altında kanun zoruyla kapatma girişimlerine tepki gösterdi. Son günlerde gündemin merkezine oturan dershanelerin kapatılması sebebiyle sivil toplum kuruluşu olarak dernek üye ve muhataplarının çocuklarının geleceğiyle ilgili ciddi kaygı ve endişe taşıdıklarını ifade etti.

Dershane ve etüt merkezleri sayesinde dar gelirli aile çocuklarının başarılı olduğunu dile getiren Şahin, “Dershanesiz yılları yaşamış ve görmüş bir insan olarak, dershaneleri tanıdıktan sonra çocuklarım için bir umut kaynağı olduğuna inandım. Dernek başkanı olarak iki çocuğumu okulla birlikte yıllarca dershaneye gönderdim. Milli Eğitim'de bir türlü çözülemeyen problemler gözönüne alındığında çocuklarımın başarısının sebebinin büyük oranda dershaneler olduğuna şahit oldum. Derneğimizin 100'e yakın üyesi ve bine yakın muhataplarıyla büyük çoğunluğu aynı kanaati taşıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğinin, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılarak karartılmasını istemiyoruz.” dedi.

Dershanelerin kapatılması halinde, asgari ücretle geçimini sağlayan ailelerin çocuklarının üniversite ve diğer okullara giriş sınavlarında başarılı olmasının mümkün olmayacağını savunan Ayhan Şahin, “Dershanelerin, etüt merkezlerinin ve okuma salonlarının kapatılması kapsamında yapılan bu yanlış adım, çocuklarımızı boşluğa düşürecektir. Çocuklarımız sokaklarda, nerelerde vakit geçirdiği bilinmez yerlerin içine itilecektir. Daha önceleri maddi imkanı yetersiz olan fakir ailelerin çocukları, üniversite nedir bilmezdi. Bu ailelerin çocukları, ömür boyu ya işsiz olacak ya da en iyi ihtimalle hamallık yapacaklardır. İnşallah Başbakanımız, bu yanlışından geri döner.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.