Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dershanelere ihtiyacın olup olmadığına piyasa karar verir'

'Dershanelere ihtiyacın olup olmadığına piyasa karar verir'

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, dershanelerin kapatılma kararından önce eğitimde çözülmesi gereken bir çok problem olduğunu söyledi. Dershanelerin kapatılması yönündeki girişimi değerlendiren Özden, Türkiye’de...

  • Ege Postası
  • 28.11.2013 - 10:38
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, dershanelerin kapatılma kararından önce eğitimde çözülmesi gereken bir çok problem olduğunu söyledi.

Dershanelerin kapatılması yönündeki girişimi değerlendiren Özden, Türkiye’de her bireyin eşit ve adaletli bir eğitim sistemini hak ettiğini vurguladı. Türkiye’nin hedefinin 10 yıl sonra dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu aktaran Esra Özden, “Eğitim durumumuz bu hedef için gerekli kaynaklarımızın en önemlisi. Bizimle birlikte Güney Kore de ilk 10 büyük ekonomi arasına girmek için çaba gösteriyor. Güney Korelinin eğitim ortalaması 12 yıl. Bizde bu oran 6 yıl. Üstelik iller arasında gelir farklılığında olduğu gibi eğitim alanında da uçurumları bulunan bir Türkiye var. Ağrı’da ortalama 4 yıl olan eğitim yılımız Eskişehir’de 8 yıl. Güney Kore, 12 yıllık eğitim ortalamasıyla, Türkiye, 6 yıllık eğitim süresiyle global ekonomide rekabet ediyor. Böyle bir eğitim ortalamasıyla Türkiye, nasıl icat çıkaraca? Katma değeri yüksek üretimi nasıl gerçekleştireceğiz. Hangi özelliklere sahip girişimciler yetiştirebileceğiz'” dedi.

Bu tabloya bakarak dershanelerle ilgili bir düzenlemeden önce eğitimde radikal kararlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özden, “Türkiye’de her bireyin eşit, adaletli eğitim alabildiği bir sistemi hak ettiğimizi düşünüyorum. Dershanelere ihtiyacın gerekli olup olmadığına piyasa karar verir. Şu anda ihtiyacın devam ettiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.