Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dershaneleri kapatmak sadece PKK'yı değil, diğer terör örgütlerini de besler'

'Dershaneleri kapatmak sadece PKK'yı değil, diğer terör örgütlerini de besler'

Hükümetin en geç 2015 Eylül'e kadar dershanelerin kapatılmasına ilişkin kararına tepkiler sürüyor. İzmir'de MHP Konak İlçe Belediye başkan adayı Adil Özyiğit, dershaneleri kapatmanın, PKK ve diğer terör örgütlerini de besleyecek bir...

  • Ege Postası
  • 03.12.2013 - 11:01
Hükümetin en geç 2015 Eylül'e kadar dershanelerin kapatılmasına ilişkin kararına tepkiler sürüyor. İzmir'de MHP Konak İlçe Belediye başkan adayı Adil Özyiğit, dershaneleri kapatmanın, PKK ve diğer terör örgütlerini de besleyecek bir karar olduğunu savundu. Kendi çocuğu kolejde okumasına rağmen dershaneye gittiğini ifade eden Özyiğit, “Çünkü kolejin eğitimi bile bana yeterli gelmiyor. Özel ders aldıramıyorum, ben de dershaneye gönderiyorum.” dedi.

Hükümetin dershaneleri kapatma tavrının kayıtdışılığı patlatacağını öne süren Özyiğit, “Dershaneleri kapatma işi, merdivenaltı dershaneciliği patlatacak. Oysa hükümet, ‘Merdivenaltına karşıyız.’ diyor ama bu yaptıklarıyla merdivenaltını patlatacaklar.” şeklinde konuştu. Oyuncak sektöründe firma sahibi olan Özyiğit, “Ben oyuncak sektöründeyim. Yarın çıkıp, ‘Ben oyuncakçıları yasaklıyorum, aileler oyuncağa para veriyor.’ denilebilir diye endişe içindeyim. Bu beni ticaret adamı olarak tedirgin ediyor. Her şeyden öte özel sektörün elinde olan bir sektörü, ‘Ben kapatıyorum.’ diyerek kapatmak çok büyük bir yanlış.” diye konuştu.

Dershaneleri kapatmanın sadece PKK’yı değil, diğer terör örgütlerini de beslemek anlamına geldiğini iddia eden Adil Özyiğit, “Belli bir yapıdaki çocukları onların eline sunmak olacak.” dedi. Özyiğit, dershane sektörünün ciddi bir istihdam sağladığına da işaret ederek, “Dershanelerde çalışanlar yaklaşık 150 bin kişiyse minimum 700 bin kişiyi etkileyecek bir karardan söz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.