'Eğitim’de Dijital Oyunlar' paneli
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitim’de Dijital Oyunlar' konulu panel düzenlendi. Dijital oyunların eğitimde etkili kullanımı hakkında bilgilerin paylaşıldığı panelde, öğrenciler ve velileri bilinçlendirmek amacıyla oyunların dinamikleri ile eğitimin bir araya getirilerek daha etkili öğrenme ortamları ve materyallerin oluşturulması gerektiği vurgulandı.
- Ege Postası
- 12.04.2019 - 13:15
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme Ekibi tarafından öğrencileri ve velileri bilinçlendirmek adına 14'üncüsü gerçekleştirilen İzmir İnternet Haftası etkinliklerinde 2019 yılının teması 'Eğitimde Dijital Oyunlar' olarak belirlendi. Tema kapsamında gerçekleştirilen 'Eğitim’de Dijital Oyunlar' paneline, MEB EĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Rüşen, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Büküm, 160 öğretmen ve 23 öğrenci katıldı. Panelde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğr. Gör. Zafer Karadayı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğr. Gör. Prof. Dr. Veysi İşler, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğr. Gör. Dr. Kökten Ulaş Birant, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Akpınar ve İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Öğrt. Üyesi Yavuz Samur konuşmacı olarak yer aldı. Önceki yıllarda 'Engelsiz İnternet', 'e-Öğrenme', 'Güvenli İnternet', 'Mobil Uygulamalar', 'EBA Işığınız Olsun', 'İzmir Kodluyor', 'Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik', 'Yapay Zeka' gibi farklı temaların işlendiği İnternet Haftası kapsamında, bu yıl da atölye çalışmaları, seminerler, sunumlar, paneller ve konferanslar düzenlenerek dijital oyunların eğitimde etkili kullanımı hakkında bilgiler verildi.
'OYUN DİNAMİKLERİ İLE EĞİTİM BİR ARAYA GETİRİLMELİ'
Panelde konuşma yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şunları söyledi:
"Bu sene yapacağımız etkinlikler ile özellikle öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenler, akademisyenler ve eğitim teknologlarının eğitime, oyunları nasıl dahil edeceğini, dijital oyunun ne olduğunu, oyunlaştırmanın dinamiklerini ve eğitsel dijital oyunların çerçevelerinin nasıl çizilmesi gerektiği konusundaki görüşlerini geliştirmeyi hedefliyoruz. İçinde bulunduğumuz bilgi çağının getirdikleri ile eğitim ve öğretimin yeni tanımları ve yöntemleri ortaya çıkmaktadır. Bilgi toplumu içerisinde yetişmiş çocuklarımızı geleneksel yöntemlerle eğitmeye çalışırsak, çağımızın getirdiklerini eğitim süreçlerine dahil etmezsek, bir yanımızın eksik kalacağını biliyor ve bunun doğrultusunda dijital eğitsel içeriklere hak ettiği değeri vermeye çalışıyoruz. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan oyunları çocuklarımıza yasaklamak yerine, oyunların dinamikleri ile eğitimi bir araya getirerek daha etkili öğrenme ortamları ve materyalleri oluşturmanın önemi yadsınamaz bir gerçektir." (DHA)
Yorum Yazın