Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
' Esed sahil bölgelerini Sünnilerden temizlemek istiyor'

" Esed sahil bölgelerini Sünnilerden temizlemek istiyor"

Suriye eski Devlet Başkanı Hafız Esed'in Yardımcısı Abdulhalim Haddam, ülkedeki savaşa duyarsız kaldıkları gerekçesiyle uluslar arası kamuoyu ve Arap dünyasını eleştirdi. Ülkenin gittikçe kötüye gittiğini ifade eden Haddam, ABD yönetimine...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 10:37
Suriye eski Devlet Başkanı Hafız Esed'in Yardımcısı Abdulhalim Haddam, ülkedeki savaşa duyarsız kaldıkları gerekçesiyle uluslar arası kamuoyu ve Arap dünyasını eleştirdi. Ülkenin gittikçe kötüye gittiğini ifade eden Haddam, ABD yönetimine muhaliflere askeri destek verme çağrısında bulundu. Haddam ayrıca Esed'i etnik temizlik yapmakla suçladı.

El Arabiya televizyonuna konuşan Abdulhalim Haddam, Suriye'de her gün ölen kişi sayısının kimyasal silahtan çok daha büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Haddam, "Son olarak yönetimin Tartus'un el Beyda köyünde dün gerçekleştirdiği katliamda, 700’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Esed yönetimi, oluşturduğu Şebbiha milisleri ile sahil bölgesini Sünnilerden temizlemek istiyor." ifadelerini kullandı.

Muhalifler, önceki gün Esed ordusuna bağlı askerlerin Beyda'da gerçekleştirdiği operasyonda yüzlerce kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu ölenlerin çoğunun kurşunlanarak ve boğazları kesilerek infaz edildiği kaydediliyor. Cesetlerin büyük bir kısmının yakıldığı belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.