Dolar 34,0451
%-0.05
Euro 37,9982
%0.24
Altın 2.832,770
%1.07
Bist-100 9.949,00
%1.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Gençler kariyer planlarken kendini tanımalı'

'Gençler kariyer planlarken kendini tanımalı'

Yönetim, Strateji ve Eğitim Danışmanı Mehmet Emin Öztürk Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk oldu. Türkiye’nin genç nüfusa sahip olmasına rağmen gençlerin geleceğine uygun adımlar atma konusunda başarılı olmadığı...

  • Ege Postası
  • 21.08.2013 - 10:59
Yönetim, Strateji ve Eğitim Danışmanı Mehmet Emin Öztürk Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk oldu. Türkiye’nin genç nüfusa sahip olmasına rağmen gençlerin geleceğine uygun adımlar atma konusunda başarılı olmadığı söyleyen Öztürk, "Gençliğine yatırım yapan gençleri iyi yönlendiren ve gençliğine önem veren milletlerin geleceklerinin daha güvende olduğu görülüyor." diye konuştu.

Gençlerin kendisi ile barışık, geleceğe güvenle bakabilen değer üretebilen insanlar olması için öncelikli olarak kendilerini tanımaları gerektiğine dikkat çeken Öztürk, gençlerin gelişmeye açık yönlerini fark etmelerini ve bunun için gerekirse danışmanlık hizmeti veren eğitim kurumlarından destek almaları tavsiyesinde bulundu. Öztürk, "Kişi kendini kuvvetli hissettiği yönlerini belirler, gelişmeye açık olan yönleri üzerine de kendisini geliştirmeye çalışırsa sevdiği işi yapabilir ya da yaptığı işi ömrü boyunca devam ettirebilir." şeklinde konuştu.

Üniversite sınavlarında istenmeyen bölümlerin seçilip okunduğunu ardından istenmeyen mesleklerde yine istenmeyen pozisyonda çalışanların çoğunlukta olduğunun altını çizen Öztürk, "Böylece mutsuz çalışanlar topluluğu oluşuyor." dedi. Gençlerin istedikleri bölümleri tercih ederek mesleklerini belirlemelerinin önemini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Kişi kendisini tanıyarak kişilik özellikleri ve kabiliyetlerini bilerek tercihler yaptığında mutlu olacağı işlerden para kazanabilir. Ben kimim ve ne yapmak istiyoru? sorusunun gençlerin kendisine sorması gerekir. Gençler anne ve babasına, arkadaşlarına, yakınlarına kendisi hakkında sorular sormalı ve karşı taraftan kendileri hakkında görüş almalı, kuvvetli yönlerini çevresine de sorarak hareket etmeli."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.