Dolar 34,1683
%0.02
Euro 38,1690
%0.01
Altın 2.915,970
%-0.15
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Haksız gözaltı davası' ağır cezalık!

'Haksız gözaltı davası' ağır cezalık!

İzmir CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu'nun, haksız gözaltına alındığı iddiasıyla İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasında, mahkeme yetkisizlik kararı verdi. Mahkeme dosyayı Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2012 - 19:29
 İZMİR - Birol Soylu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon kapsamında 2 Mayıs 2011 tarihinde gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından hakkında takipsizlik kararı verilmesiyle serbest bırakılmıştı. Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Grand Plaza Oteli'nin genel müdürlüğünü yürüttüğünü, bu görevi bıraktıktan 15 ay sonra da 2009 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim koordinasyonu görevini üstlendiğini, iki görevi aynı zamanda yürüttüğü yönünde bir yanlışlık olduğunun ortaya çıkmasıyla takipsizlik kararının çıktığını söyledi. Polislerin sabaha karşı evine gelerek, evini haksız yere aradığını, komşuları önünde zor duruma düşürüldüğünü, eşinin ve çocuklarının mağdur olduğunu ifade eden Soylu, ''İlkokul birinci sınıfa giden kızım, hala 'baba, polisler neden geldi, yine seni alıp götürecekler mi'' diye soruyor. Liseye giden oğlumun bilgisayarının hard diskine el koydular. Oğlum 2 ay bilgisayarını kullanamadı, derslerinden geri kaldı. Cep telefonumu 2 ay sonra bana teslim ettiler. Bütün bunlar haksız uygulamalardır. Tepkisiz kalmak istemedim ve bu nedenle dava açtım, adaletin yerini bulmasını istedim'' dedi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, Birol Soylu ve avukatı katıldı. Soylu, dava dilekçesinde, evinin arama kararının ''ölçüsüz'' bir şekilde yapıldığı haksız yere bir gün gözaltında tutulduğu ve hakkında takipsizlik kararı verildiğini belirterek, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 141. maddesi ve devam maddeleri kapsamında İçişleri Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi tazminat talebinde bulunduğunu ifade etti.Mahkeme Başkanı İbrahim Korkmaz, Soylu'nun Karşıyaka'da ikamet etmesi ve açılan dava konu olayın orada gerçekleştiğini belirtip, davada yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderilmesine karar verdi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.