Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İZSU TIR'ları'nda flaş gelişme

"İZSU TIR'ları"nda flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki su ve kanal hizmetlerini yürüten İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde patlak veren hurda skandalının ardındaki sır perdesi de aralanmaya başladı. Menderes'te bulunan Görece tesislerinden çıkartılan 25 tır malzemeyi yasa dışı yollarla hurdacılara sattığı gerekçesi ile mahkemeye sevk edilen dört zanlı tutuklandı. İZSU skandalında son perde

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 09:06
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İZSU Genel Müdürlüğü tarafından kentin çeşitli noktalarında yürütülen altyapı yenileme ve iyileştirme çalışmaları sonrasında değişimi yapılan eski atık su boruları, elektronik ve mekanik sayaçların da arasında yer aldığı çok sayıda hurda malzemenin ortadan kaybolması sonrasında başlayan krizle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

"BÜYÜKŞEHİR'DE BÜYÜK SKANDAL" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ....

 SKANDALIN ARDINDAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Kurumun Görece deposunda stoklanan ve geri dönüşümde kullanılmak üzere Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) gönderilmesi planlanan 25 araç dolusu hurda malzemenin kaybolması sonrasında patlak veren skandal mahkemeden gelen karala yeni bir boyut kazandı. Hurdaya ayrılan eski su boruları, su sayaçları ve çeşitli altyapı malzemelerinin hurdacılara satışı esnasında emniyet güçlerince yapılan operasyon ve baskının ardından adliyeye sevk edilen toplam beş kişiden dördü hakkında tutuklama kararı çıktı.

ZİMMET VE GÖREVİ İHMALDEN SUÇLU BULUNDULAR

Hurda malzemelerin yanı sıra, yeni satın alınan atık su borularının da yer aldığı değeri binlerce liraya ulaşan ve toplamda 300 tonu bulan malzemenin ortadan kaybolması ile ilgili soruşturma kapsamında bir kişi ise aranmaya devam ediyor. Hurda firmasından bir kişinin de aralarında bulunduğu toplam dört zanlıdan üç İZSU personeli ise zimmet ve görevi ihmalden suçlu bulundu.

SADECE 300 TON DEĞİL

Diğer yandan, emniyet tarafından yürütülen detaylı inceleme kapsamında İZSU'da patlak veren skandal öncesinde de malzemelerin piyasadaki çeşitli hurdacılara satıldığı bulgusuna rastlandı. Kurumu kusurlu bulan emniyetin söz konusu raporu savcılığa sunulurken, İZSU'ya yönelik incelemenin devam edeceği de öğrenildi.

İZSU'DA KRİZ DİNMİYOR

Geçtiğimiz gün patlak veren söz konusu hurda krizinin ardından suçüstü yakalanan 25 tır malzeme İZSU'ya iade edilmiş ve konu büyük tartışmalara yol açmıştı. Olayla ilgili emniyet tarafından yürütülen soruşturmanın yanı sıra, İZSU kendi depolarında sayım ve kontrol işlemlerine başlarken, müdürlük bünyesinde de konuyla ilgili inceleme yürütülmeye başlanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.